Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 februarie 2011

Cine îşi ia angajamentul să-l satisfacă pe Lupu?

De la bun început vreau să vă spun că mi-a fost greu să aleg un titlu pentru acest articol. Motivele au fost mai multe. Însă principala mea preocupare a fost să nu-l supăr prin vreun titlu prea tendenţios pe Brega, cel mai mare apărător al tuturor libertăţilor şi etniilor din Republica Moldova, mai puţin apărător al drepturilor etniei majoritare româneşti (moldoveneşti) sau a creştin-ortodocşilor cu apucături normale.

De ce spun asta? Păi cum naiba să susţin altceva, când la acea emisiune a lui, când sună persoane normale şi-şi manifestă dezgustul de ceea ce au făcut rusofonii la adresa singurului monument din Republica Moldova ce este menit să ne amintească de ororile îndurate de buneii noştri în timpul sovietic, el, acest Brega o face cu ou şi cu oţet pe acea doamnă că vezi Doamne, acei rusofoni, împreună cu rudele lor mai în vârstă, care-şi bat joc de mai bine de 200 de ani de noi, au tot dreptul să iasă şi măcar să-şi facă treburile pe acea piatră, căci în viziunea lui aşa e corect şi în dreptul minorităţilor ruse. Iar când sună un schizofrenic pro-rus şi-şi ridică în slăvi armata sovietică şi spune multe şi nevrute la adresa lui Ghimpu şi a pietrei lui, Brega radia de fericire şi era gata să sară în sus şi să aplaude frenetic ca în vremurile bune sovietice.

Foarte neplăcută a fost şi reacţia lui la pupăciunile lui Ghimpu de Dragobete, şi aplauzele frenetice aduse tot de el gay-lor care se salivau reciproc în faţa statuii lui Ştefan cel Mare. Nu că aş fi total de acord cu ceea ce a făcut Ghimpu, dar nu aceasta e problema principală, ci mai degrabă, aici e valabil proverbul “Ţara arde, moare de foame, dar Ghimpu se pupă”, desigur cu unele ajustări la situaţia actuală. Dar să-l lăsăm încolo pe acest apărător al drepturilor lui (s-a mai vorbit de multe ori de ce apără el acestor minorităţi drepturile, nu e nevoie să mai repet şi eu), mai ales că unele zvonuri ce vin de prin curtea Jurnal tv ţin să ne bucure cu faptul că în sfârşit e posibil să scăpăm de el şi de emisiunea lui de batjocură la adresa majoritarilor.

Şi, în sfârşit să revenim la Lupu nostru, că prea ne-am abătut de la subiect. Urmăresc cu mare atenţie evenimentele ce au loc aceste zile pe la noi şi trebuie să recunosc că mă amuz copios pe seama aşa-zişilor politicieni de genul lui Lupu. Motivele ar fi ele mai multe, dar mi-ar lua prea mult să le înşir pe toate aici, de aceea o să mă refer doar la unele mai importante.

După cum am menţionat şi în articolul precedent, Lupu nu vrea nici în ruptul capului să dovedească că este bărbat. Chiar mai rău, în ultimul timp gluma s-a îngroşat, iar maladia de care suferă Lupu pare să se agraveze. Vă mai amintiţi cum, doar cu două luni în urmă, mireasa Lupu cocheta la greu şi cu Filat şi cu Voronin, desigur în limita în care-i permitea ursitul său Plahotniuc. Ei bine, după multe scene de drăgălăşenii reciproce şi înşelăciuni la adresa partenerului său Voronin, Lupu nostru într-un sfârşit s-a hotărât, l-a ales ca partener de viaţă şi alianţă pe Filat.

Toate bune şi frumoase până mai ieri, când gelozia fostei mirese şi a actualei soţii, casnice şi gospodine pe nume Lupu a explodat. Cum se poate, ca după ce cu atâta greu l-a ales pe Filat, acesta din urmă să-l înşele tocmai cu vechea lui iubire, Vladimir Nicolaevici Voronin?

Dar se pare că proaspetei casnice atâtea cochetării şi iubiri ia cam dăunat asupra memoriei şi nu-şi mai aminteşte că, acum câteva luni tare mai trâmbiţa şi se plângea pe la toate televiziunile că în perioada AIE 1 Filat n-a mişcat niciun deget ca Preşedintele ţării să fie ales şi că numai ei, sărmanii pd-işti au dus greul tratativelor cu comuniştii pentru alegerea Preşedintelui. Păi iată şi reacţia lui Filat, se implică omul în alegerea şefului statului şi duce tratative cu comuniştii (numai ei pot şti ce fel de negocieri pot avea, dar cel puţin asta spun că fac) şi iată că gospodina AIE 2 nici de data asta nu e mulţumită. Ce mai vrei, stimabile Lupu, să te invite Filat şi pe tine şi s-o faceţi în trei? Totuşi ar trebui să ai grijă atunci când o s-o faceţi, deoarece, cel puţin ceilalţi doi au declarat-o şi au dat dovadă că sunt bărbaţi, ceea ce nu prea am văzut de la dumneavoastră în ultimul timp.

Şi cum o ţaţă rea de gură nu se opreşte prea uşor, sau uneori deloc, Lupu nostru văzând că nu prea are succes pe la televiziunile şi site-urile normale din ţară, a dat fuguliţa să bocească la televiziunea stăpânului său suprem Plahotniuc, cea care are acoperire naţională şi se spune (asta din datele firmei de măsurare, care aparţine tot lui Plahotniuc) că ar avea peste 40 % audienţă în ţară la orice oră din zi. Doar că Lupu nostru în prostia lui nu şi-a dat seama că la această televiziune se uită toate ţaţele şi bunicile şi buneii şi în general oamenii de la ţară, pe care nu-i interesează că Filat va face alianţă şi cu dracu, principalul ei să primească pensia şi să aibă ce pune pe masă. Şi să nu uităm că electoratul lui Filat este format în mare parte din foşti votanţi PCRM, care chiar s-ar bucura de o alianţă PLDM-PCRM. Aşa că plângăcioasa Lupu a dat-o din nou în bară, dacă a sperat că astfel va întoarce pe cineva împotriva lui Filat.

Lupu s-a mai gândit el aşa, într-o sclipire de neuron să-i bage la mijloc şi pe oamenii de cultură, care cică unde sunt ei şi de ce permit ca PLDM să cocheteze cu comuniştii. Haideţi să-l luminăm pe Lupu nostru şi în această problemă, căci el ori o face pe prostul, ori chiar este. Stimabile, oamenii de cultură au cultură şi neapărat şi raţiune pentru a gândi logic această situaţia şi nu-şi fac probleme din două motive. Unul este că ei sunt raţionali şi conştientizează că o alianţă PLDM-PCRM nu este posibilă, oricât n-aţi debita dvs pe la televiziuni de partid. Al doilea motiv este că dacă am lua lucrurile la absurd şi am susţine că o alianţă PLDM-PCRM ar fi posibilă, această alianţă ar fi de 1000 de ori mai binevenită atât pentru oamenii de cultură, cât şi pentru populaţie, decât o alianţă PD-PCRM făcută în decembrie în pripă, o alianţă în care să decidă totul Voronin. Ori, o alianţă PD-PCRM ar fi exact ceea ce am avut pe parcursul celor 8 ani de guvernare comunistă, aceeaşi oameni, aceleaşi apucături, aceeaşi teroare pentru toţi.

Lupu s-a mai arătat deranjat şi de faptul că unele proiecte de legi au fost votate împreună de către PLDM-PCRM. Şi cum naiba să procedeze, dacă acea lege este în beneficiul populaţiei? Să nu treacă doar pentru că lezează interesele şi afacerile frauduloase ale şefului tău suprem Plahotniuc? Şi dacă tot te deranjează că comuniştii votează proiecte de lege înaintate de membri ai alianţei, de ce nu vă deranjează şi atunci când comuniştii au mai votat şi alte legi împreună cu AIE? De ce, voi PD-ul împreună cu PCRM şi PLDM aţi votat împotriva proiectului de lege a PL privitor la actele de stare civilă? Domnule Lupu, daţi măcar odată în viaţă dovadă de decenţă, şi dovediţi-vă apartenenţă sexuală înscrisă în propriile acte de stare civilă, că cea etnică adevărată ştiu că nu o veţi recunoaşte niciodată. În câteva cuvinte domnule Lupu, daţi dovadă că sunteţi bărbat şi nu altceva.

În final, revenind la titlul articolului fac un apel către politicieni (căci oamenii de rând nu ar fi potriviţi) să încerce careva din ei să-l satisfacă şi pe Preşedintele nostru interimar, deoarece, ştiinţific s-a dovedit că lipsa afectează creierului şi se iese în presă cu tâmpenii care ar putea pune în pericol stabilitatea statului şi aşa destul de firavă.

2 comentarii:

  1. s-a demonstrat ca pe dinsu n-are pt ce sa-l satisfaca cineva, intrucat se stie ca asta e ocupatia lui, sa satisfaca pe altii contra cost ;) (gen vornonin-fostul si actualul-plaho)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lupu a fost şi va rămîne fata uşuratică mereu nesatisfăcută

    RăspundețiȘtergere