Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 iunie 2010

Mutări preelectorale surprinzătoare

Deși este doar 22 iunie, iar alegerile sunt încă departe, atmosfera din politica moldovenească se încinge pe zi ce trece, miza fiind potul cel mare la ipoteticele alegeri prezidențialo-parlamentare de la sfârșitul toamnei.

Alianța pentru Integrare Europeană începe să scârțâie din toate încheieturile, fiind sabotată tocmai din interior, interesele personale primând în fața angajamentelor luate în fața alegătorilor la momentul formării ei.

Chiar încep să se întrezărească unele alianțe în interiorul Alianței, chiar dacă acele uniuni ascunse ar fi părut de-a dreptul imposibile cu câteva luni în urmă.
Ieri, la ziua de naștere a lui Marian Lupu, Ghimpu și Chirtoacă l-au asaltat pe fostul comunist cu tot felul de cadouri și „sincere” urări de bine. Una interesantă, dar pe care nu prea o luam în seamă dacă nu era „întărită” mai târziu de Chirtoacă la un talk show, i-a aparținut lui Ghimpu, care i-a urat din tot sufletul lui Lupu să devină cât mai rapid Președinte. Ca mai târziu, la un talk-show televizat, pe Chirtoacă să-l apuce bărbățiile și să ceară franc ca Alianța să aibă un singur candidat la prezidențiale. Cine va fi candidatul, e lesne de înţeles, adică același căruia îi dăruise anterior cadouri scumpe și urări de preamărire împreună cu unchiul.

În timpul talk-show-ului, mă întrebam de unde naiba s-a trezit bărbăția în Chirtoacă tocmai acum, când fundul tânărului primar tremură tot mai mult din cauza administrării penibile a primăriei? Dar, amintindu-mi că PL-ul nu are un candidat care să adune mai mult de 1% în cadrul prezidențialelor, m-am dumirit care e tactica așa zișilor mari români de la PL, să mizeze pe statalistul Lupu la următoarele prezidențiale, ca și pe mai departe să poată împreună reprezenta cu stoicism interesele marelui muncitor întru prosperarea statului, Vladimir Plahotniuc.

Plahotniuc, cel care cu ajutorul lui Ghimpu și-a pus omul la BNM și cu indispensabilul aport al lui Lupu l-a înscăunat pe Zubco la Procuratură, joacă în continuare cartea decisivă cu PL și PD, după ce comuniștii au căzut în derizoriu.
În timp ce țara arde și la propriu și la figurat, iar unii încearcă să țină pe linie de plutire pe cât posibil această țărișoară, alții au intrat masiv în campanie electorală și-o fac ba pe salvatorii Alianței ba se joacă de-a moderatorii pe la ”Business Week-uri”.

Că tot veni vorba de acest „Business Week”, care se petrece chiar în sceste zile la Chișinău, îmi vine-n gând un mare semn de întrebare, de ce merite să se fi învrednicit Marian Ilici Lupu, de l-au ales ditamai moderatorul la un asemenea eveniment de anvergură internațională? Pentru că e șeful de partid al lui Valeriu Lazăr? Ori poate pentru a-l reprezenta la eveniment pe același omniprezent Plahotniuc, care l-a luat sub oblăduirea sa în ultima vreme pe vlăjganul cu aspirații prezidențiale?

Deși la Putere au venit „oameni noi”, din păcate, cei ce stau în spatele unora dintre ei sunt foarte vechi și continuă să ne surprindă cu mișcările lor. Din păcate, uneori interesele de partid, și mai ales interesele celor ce sta în spatele acestor partide, devin mult mai importante decât interesele statului. Altfel mi-e greu să-mi explic cum două dintre partidele din actuala Alianță se ocupă masiv cu campania electorală și mult mai puțin pe problemele statului, care sunt lăsate pe spatele celor ce și-au asumat guvernarea.

9 comentarii:

  1. Pentru toti incultii sustinatori ai altui Incult Sef, ii anunt ca mesajele injurioase si cu atac la persoana vor fi sterse.
    Si inca ceva Da-i in mă-sa cu toti incultii tării

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine e acel om pus de Plahotniuc la BNM cu ajutorul lui Ghimpu? Dovezi si argumente?

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta e o analiza politica, o opinie personala sau o compilatie de birfe? k nu prea imi dau seama...

    RăspundețiȘtergere
  4. Alex este simplu sa-ti dai seama despre cine este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  5. ok, si dovezi ca este omul lui Plahotniuc?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragutan este inaintat de PL, de Ghimpu la insistentele lui Diacov. De relatiile lui Diacov cu Plahotniuc cred stiu toti. Plus ca Dragutan a fost angajat in trecut la Plahotniuc.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.protv.md/stiri/politic/marian-lupu-mihai-ghimpu-loveste-in-alianta.html de asta ce zici? nu cred ca Ghimpu ar colabora pe ascuns cu asa un idiot/fatarnic/comunist/nu foarte inteligent etc, el(Ghimpu) doar si-a respectat cuvantul facut in cadrul aliantei... de fapt,mai vedem cum stau lucrurile,sa vedem cum se vor comporta in timpul campaniei electorale,daca se vor sustine(va fi clar),da inca sper ca nu o vor face...

    RăspundețiȘtergere
  8. aberatii. un singur indiciu care arata selectivitatea "intelegerii" tale: uita-te putin la reportajele de la zilele celorlalti "lideri" si dup-aia fa-o pe "comentatorul politic".

    RăspundețiȘtergere