Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 iunie 2010

Să fie oare de vină canicula?!

Mare caniculă pe meleagurile noastre. Mergi pe stradă şi pe oriunde vezi oameni foarte dornici de a găsi un petic de umbră, în aşteptare de o adiere de vânt. Şi să mai vezi bucurie pe capul sărmanilor oameni când în sfârsit se iveşte şi troleul, astfel sperând să scape de zăpuşeala insuportabilă...dar, alt necaz, în troleurile noastre (şi în general în tot transportul public) vara eşti ca în cuptor. Mă rog, aşa or fi în viziunea mult stimatului nostru şi mult plimbatului nostru primar transportul public într-o capitală europeană, aşa cum ne-a promis el că vom avea odată ce ajunge el ditamai edilu' capitalei.
Dar să revenim la ale noastre...nu despre transportul public şi reuşitele primarului nostru vreau să sciu acum. O voi face cu altă ocazie şi promit să vă fac unele dezvăluiri de care nici n-aţi bănuit vreodată.
De altfel, era vorba despre canicula mare de afară şi efectul ei puternic asupra oamenilor de rând, care sunt nevoiţi s-o înfrunte la orice pas. Până aici toate sunt clare. Problema pe care nu o pot eu înţelege este cum de marii noştri guvernanţi sunt şi ei păliţi de caniculă, odată ce au parte de toate comodităţile ca să nu se întâmple asta? De ce spun că sunt păliţi de caniculă? Păi cum mama dracului poţi să iei asemeni hotărâri prin care-ţi sapi singur groapa? Şi încă să le mai aduci şi la statut de legi? Da-o-n mă-sa de raţiune, domnilor guvernanţi!
Bine, e de înţeles readucere în legalitate a blocurilor electorale, micşorarea pragului de validare a referendumului, care din start părea sortit eşecului dacă se rămânea pe vechiul prag. Dar să reduci pragul la 4% este o mare greşeală, dacă nu chiar prostie.
Păi dragi guvernanţi, voi chiar nu vedeţi pericolul ce vă paşte odată cu luarea unor asemeni hotărâri? O să încerc să enumăr eu doar câteva:
1. Ne-am trezi peste noapte în Parlament cu tot felul de MU-uri, Patrii şi Rdini, SRL Patria şi Şelin, poate şi alte scursuri din astea, care la primul pocnit din degete al lui Voronin ar face coaliţie cu PCRM-ul.
2. Pragul de 4% ar încuraja tot felul de partiduţe în care tatăl e şef, mama secretară de partid, iar cu copii şi cu celelalte rude membri, să participe la alegeri, fapt care ar aduce numai pierderi actualei guvernări.
Ar mai fi şi altele de spus aici, dar nu vreau să vă plictisesc cu tot felul de amănunte şi rânduri interminabile.
În luarea acestei decizii cred că a avut un cuvânt greu de spus şi autodeclaratul nostru preşedinte, bătrânul şi experimentatul nostru Urechean. Acesta îşi duce ultimele zile în prim-planul politicii noastre mioritice şi în zvâcnirile sale spasmatice încearcă orice modalitate de a mai încălzi un fotoliu moale încă vreo patru ani. Acesta joaca pe două fronturi. Dacă nu-i reuşeşte să convingă pe cineva să-l ia în căruţă (a se înţelege bloc electoral), îi mai rămâne o ultimă speranţa: acea de a rupe cumva 4% din preferinţele electoratului şi pupă şi el fotoliul de parlamentar.
Oricare ar fi situaţia şi cauza acestei hotărâri a alianţei, sper să le iasă totul bine, deşi e cam greu de crezut asta.

PS. Mai ştii, poate chiar o fi având Ghimpu adevăraţi aşi în mânecă, nu doar declaraţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu