Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 decembrie 2012

De ce aş face prostia de ai vota pe Eugen Tomac sau Viorel Badea?

Duminică, 9 decembrie 2012, ŢARA îşi cheamă cetăţenii la vot. Când spun cetăţenii, mă refer la toţi românii, atât cei aflaţi în prezent din graniţele actuale ale României, cât şi cei din Republica Moldova, dar şi cei împrăştiaţi prin toată lumea.

Ca un bun român ce mă consider, statut pentru care fac tot posibilul să-l merit, am datoria de a merge la vot şi de a hotărî, alături de alte multe milioane de români pentru soarta Ţării şi pentru viitorul meu. Pentru cei care au mai citit articolele de pe acest blog, nu poate fi o noutate faptul că sunt susţinător al lui Traian Băsescu, cu ajunsurile şi neajunsurile lui. L-am susţinut şi-l susţin şi în continuare, poate şi pentru faptul că el este unicul Preşedinte al României post decembriste, care are mai puţine neajunsuri şi e mai puţin corupt, comparativ cu ceilalţi şi care a manifestat un real interes şi pentru soarta noastră românilor din Basarabia.

Până aici, parcă totul ar părea bine şi frumos şi nu ar trebui să am nicio reţinere în a merge duminică la vot şi a vota candidaţii propuşi de ARD pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Problema însă apare, atunci când aruncăm o privire asupra acestora. În Colegiul 1 Camera Deputaţilor (care cuprinde ţările din UE) îl găsim pe William Brânză. Tot în acest Colegiu, la Senat suntem obligaţi să-l votăm pe Viorel Badea. Românii din Republica Moldova care face parte din Colegiul 2, simpatizanţi ai PDL, implicit ARD, la Camera Deputaţilor sunt nevoiţi să-l voteze pe Eugen Tomac. În Senatul României, românii basarabeni, ar urma să fie reprezentaţi de profesorul Eugen Roventa. În vârstă de 66 de ani, acesta este profesor şi doctor în matematici aplicate al Universităţii din Timişoara, predând de 20 de ani la Facultatea Glendond a Universităţii York, din Toronto, conform www.ziare.com. Este susţinut de un CV impunător, domnul profesor Eugen Roventa, însă nu ştiu pe cât de util ne-ar fi acest CV şi nouă, celor din Basarabia, care am urma să-i oferim votul nostru.

Totuşi, dacă profesorului Eugen Roventa nu am prea putea să-i reproşăm prea multe, nu acelaşi lucru putem vorbi despre alţi doi candidţi ai ADR: Eugen Tomac şi Viorel Badea, ultimul fiind cunoscut ca un activ şobolan care tot părăseşte corăbiile în derivă sau în prag de naufragiu. Astfel, Badea şi-a luat fotoliul cald de senator în 2008 pe listele PNL, ca apoi să migreze la PDL. În cei patru ani de încălzit fotoliul de senator, Badea a mai migrat încă odată la PNL, atunci când guvernarea a trecut în mâinile USL, ca pe ultima sută de metri să se reîntoarcă cu coada între vine le PDL. Acestui individ, pe nume Viorel Badea i se mai pot imputa încă multe lucruri urâte, deturnare de fonduri româneşti pentru românii din diaspora, în special bani mari, destinaţi promovării românismului în Basarabia. Mulţi poate o să spuă că toţi care au avut acces la astfel de bani i-au folosit în interes propriu, începând cu Iurie Roşca, Mihai Ghimpu Vitalia Pavlicenco şi mulţi alţi aşa-zişi mari români şi unionişti. Chiar şi regretatului Grigore Vieru i se aduc acuze că şi-ar fi făcut fiul, pe Călin Vieru mare om de afaceri din bani româneşti, destinaţi promovării românismului în Republica Moldova. Totuşi, toate acest lucruri nu pot în niciun fel să-i scadă din vina pe care o poartă acest hoţ şi organizator de chefuri şi beţii din bani publici româneşti.

Presa scrie multe lucruri urâte şi despre Eugen Tomac, despre care se spune că la o vârstă destul de fragedă (doar 31 de anii) şi-ar fi însuşit averi de milioane, la fel prin deturnări de fonduri şi diverse scheme frauduloase. Mai mult, unele voci spun că Tomac ar fi disperat să obţină fotoliul de deputat, care i-ar oferi imunitate parlamentară pentru a nu fi condamnat la ani grei de închisoare în România pentru toate infracţiunile săvârşite.

Nu ştiu pe cât de adevărate sunt cele expuse mai sus, însă un lucru îl ştiu sigur. Cel puţin acestor doi le e în cot de problemele noastre, ale basarabenilor şi niciodată nu au mişcat un deget pentru îmbunătăţirea situaţiei în care ne aflăm, deşi de fiece dată oamenii le oferă votul lor şi aşa ajung în fotolii calde.

O situaţie reală şi doveditoare că aceşti doi şarlatani doar vor voturile noastre este şi cea cu care m-am ciocnit eu, dar şi mai multe persoane, unele din ele apropiate mie, cel puţin în ultimele 12-15 luni. Astfel, pe tot parcursul anului 2012, dar şi sfârşitul anului 2011, pe acest blog am scris o mulţime de articoledespre incompetenţa şi corupţia celor de la ANC. Paralel cu aceste articole, dar şi altele, atât eu, cât şi alte persoane s-au adresat de nenumărate ori atât lui Eugen Tomac cât şi lui Viorel Badea, aducându-le la cunoştinţă situaţia dezastruoasă din cadrul ANC, corupţia de acolo şi procesul dezastruos prin care trebuiau să treacă majoritatea celor care doreau redobândirea cetăţeniei române. Atât Badea, cât şi Tomac de cele mai multe ori nici nu au luat în seamă aceste adresări, iar uneori când le mai răspundeau celor care se adresau la ei, o făceau superficial, bineînţeles fără să mişte vreun deget pentru a ajuta basarabenii care doreau să redevină cetăţeni români cu acte în regulă.

Doar adesându-ne Administraţiei Prezidenţiale a României lucrurile au început să se îmbunătăţească, iar în baza probelor de corupţie adresate de mine, cât şi în baza altor dovezi, organele competente s-au sezizat, iar cei vinovaţi au fost atraşi la răspundere.

Atitudinea batjocuritoare atât a lui Eufen Tomac, cât şi a lui Viorel Badea, atunci când mă adresam cu rugămintea de a interveni în această problemă dă dovadă încă odată că ei vor voturile noastre doar pentru fotoliile din Camera Deputaţilor şi Senatul României, nicidecum pentru a ne reprezenta drepturile şi a ne ajuta. Faptul că aceşti doi nu au intervenit la timp pentru a stopa corupţia din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Cetăţenie, a afectat pe mulţi oameni. În special pe mine personal, neintervenţia lor şi tergiversarea la nesfârşit a oferirii cetăţeniei, practic mi-a dat peste cap viaţa, făcându-mi mult rău mie şi unor persoane apropiate.

Poate că sunt subiectiv în această situaţie, dar altfel nici nu pot fi. Atunci când eu şi alte zeci de mii de persoane au avut nevoie de ajutorul lor, ei s-au făcut că plouă, ignorându-ne şi neajuntându-ne în niciun fel. În această situaţie îi întreb pe respectivii dacă nu le este ruşine să ne ceară acum votul nostru, ştiind foarte bine cum s-au comportat ei atunci când au avut obligaţia de a ne reprezenta drepturile?

Duminică cel mai probabil voi merge la vot, deşi va trebui pentru aceasta să mă deplasez mai multe zeci de km. Sigur însă, nu voi oferi în niciun caz votul lui Viorel Badea, deoarece el candidează în Colegiul în care voi vota eu şi nu aş fi votat niciodată nici pentru Eugen Tomac, dacă m-aş fi aflat în Moldova.

Totuşi ţin să-i îndemn pe toţi românii, indiferent în care colţ al lumii nu s-ar afla, să meargă la vot, să nu lase pe alţii să decidă în locul lor. Poate ei, acolo unde se află în prezent, au posibilitatea de a vota oameni mult mai competenţi, profesionişti şi mai cumsecade decât Eugen Tomac şi Viorel Badea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu