Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 iulie 2011

Totuşi astăzi este 29 iulie

Da, este 29 iulie, doar că nu mai ştim sigur în ce an, 2011 sau 2009. Paradoxal, dar luând în calcul situaţia de la 29 iulie 2009 şi 29 iulie 2011, o să avem impresia că încă suntem în 2009, cu unele mici excepţii.

La fel ca şi în 29 iulie 2009, soarele ne arde puternic, cu temperaturi aproape insuportabile. Doar că acum stăm undeva la umbră şi privim cu dezamăgire la vara lui 2009, atunci când mergeam sute de kilometri prin sate pentru a convinge lumea să voteze pentru binele lor şi viitorul copiilor lor. Astăzi mi-ar fi ruşine să mai dau ochii cu acele persoane, căci fără să vreau le-am minţit într-un mod foarte neplăcut.

Da, este un soare puternic, arzător, la fel ca şi în 2009, dar parcă mai mult ne arde la buzunare datorită bunăstării cu care ne-au pricopsit noii noştri guvernanţi.

De soarele generos de afară nu ne bucurăm doar noi, ci şi Voronin, Tcaciuk, Papuc, Gurbulea, Gumeniţă, Zubic şi mulţi alţi criminali, care ar fi trebuit acum să stea prin celule râncede şi nu pe la cele mai luxoase staţiuni turistice unde-şi petrec vacanţele.

La fel ca în 2009, oamenii mai aşteaptă şi acum pensii şi salarii decente, în schimb avem show-uri de prost gust oferite de Ghimpu şi compania.

Şi în 2009 şi în 20111 avem acelaşi şef în ţară, doar că atunci conducea prin intermediul lui Voronin, acum o face direct, de la tribuna principală a Parlamentului, ajutat de Lupu şi Ghimpu.

În 2009 aveam sârmă pe Prut. Acum nu mai avem mulţumită lui Filat, care a tăiat-o pentru a putea trece mai uşor ţigările pe celălalt mal al Prutului.

În iulie 2009 ne plângeam de corupţie, hoţii, acum ne plângem şi de banditism, omoruri la comandă, jafuri armate în casele oamenilor.

În 2009 aveam o problemă: comuniştii, acum avem două: adică două mafii, a lui Plahotniuc şi cea a lui Filat, Urechean şi Pleşca care nu mai încetează să se răfuiască public.

La ce să ne mai aşteptăm domnilor guvernanţi? Despre ce vom scrie la 29 iulie 2012? Despre vreun război civil dus între mafii sau despre Apocalipsa Republicii Moldova?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu