Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 ianuarie 2011

Ce ne-am dorit şi ce am primit

În ultimele zile mai multe persoane publice, analişti, forumişti, bloggeri au luat atitudine şi au spus un NU clar pentru unii miniştri incompetenţi din Guvernul Filat 1, care au încălzit fotoliile din ministerele lor, le-au încălzit, mai mult nimic nu au făcut. Printre cei contestaţi de majoritatea populaţiei se numără Ion Cebanu, Victor Catană, Gheorghe Şalaru, Boris Focșa, Marcel Răducan, Leonid Bujor, Alexandru Oleinic. De ultimii doi din listă am scăpat doar datorită faptului că partidul care i-a înaintat nu a mai trecut pragul electoral.

De asemenea, a fost organizat şi un sondaj pe acest blog, la care şi-au exprimat opţiunile peste 500 de persoane. Rezultatele le cunoaşteţi, sau puteţi lua cunoştinţă din articolul anterior sau din rezultatul sondajului care se găseşte încă în partea de sus a paginii. De aceea am considerat că este nevoie să fac cunoscută opţiunea oamenilor prin mai multe metode, în special prin aducerea la cunoştinţă pe diferite site-uri de ştiri. Se pare că niciun site de ştiri nu au fost împotriva aducerii la cunoştinţă a opţiunilor cetăţenilor, în afară de cel mai “corect”, “echidistant”, “imparţial” site de ştiri de pe la noi, nimeni altcineva decât Unimedia, care timp de câteva zile mi-au blocat 2 conturi proprii şi alte două a altor persoane pe care le-am rugat să publice linkul cu rezultatele sondajului. Ce o fi având aceşti oameni care administrează acest site cu promovarea adevărului despre opţiunile cetăţenilor, nu am de unde să ştiu.

Dar să-i lăsăm în plata Domnului cu denumirea lor de nr.1 la orice, numai la corectitudine nu, căci nu se merită de mai făcut publicitate gratis.

Să revenim la miniştrii noştri. După cum vă spuneam oamenii şi-au arătat nemulţumirea faţă de mai mulţi miniştri, în special pentru Ion Cebanu, Victor Catană şi Vladimir Hotineanu. Împotriva celui mai “competent” ministru, pe nume Ion Cebanu au lat atitudine o mulţime de oameni, bloggeri etc. Aici, şi aici şi încă în multe alte locuri veţi întâlni oameni nemulţumiţi de Cebanu, oameni tineri care nu mai vor să fie reprezentaţi de incompetenţi.

Ce a făcut PL, cum a ascultat dorinţa tinerilor care i-a adus în 2009 la guvernare? A făcut ceva pe cerinţele şi dorinţele noastre şi şi-a pus  “competentul” ministru să-şi bată joc de noi în continuare. Domnule Ghimpu, eu sunt tânăr, la fel ca mulţi alţi tineri şi nu mă văd reprezentat de Cebanu. Acest ministru (specific ministrul şi nu persoana Ion Cebanu) este o insultă la adresa tinerilor.

Şi PD-ului îi este în cot de ceea ce şi-au dorit oamenii şi continuă cu miniştri de genul lui Răducan şi Boris Focşa. Ultimul a fost şi este contestat de oamenii de cultură, pe care, se pare PD-ul îi ignoră total. Probabil, Plahotniuc îşi imaginează că le-a închis gura acestora prin umilitorul gest pe care l-a făcut atunci când le-a oferit în batjocură câte un plic cu 200 lei în plină campanie electorală. Şi în privinţa lui Pavel Filip forumiştii se întreabă cum un învelitor de ţigări se va descurca cu tehnologia informaţională.

Deşi PL-ul este cel care strigă în gura mare că este reprezentantul tinerilor, totuşi putem observa că în această problemă, le-a cam luat locul PLDM-ul. Aceştia s-au conformat dorinţelor tinerilor şi a întregii societăţi şi nu au mai continuat cu Hotineanu şi Catană. La MS l-au numit pe Andrei Usatâi şeful Spitalului Republican. Nu se cunosc prea multe despre această persoană, sperăm totuşi să se descurce mai bine decât fostul medic de la conducerea MS. Despre fostul vice-ministru de la Ministerul Agriculturii, noul ministru de la acest minister, auzim doar vorbe de laudă. Să sperăm totuşi că aceste laude vor fi şi susţinute de fapte şi de profesionalism. Despre Şleahiţchi cunoaştem că este un foarte bun profesor universitar (cel puţin din spusele studenţilor săi). Totuşi Ministerul Educaţiei nu este o clasă de studenţi cu care ai treabă 80 de minute pe zi. Aşteptăm să fie cel puţin la fel de bun şi în fruntea Ministerului Educaţiei, după cum îl laudă studenţii săi.

Cât ţine de cel mai controversat minister, cel al Afacerilor Interne şi pe noul său ministru Alexei Robu, îmi este greu să mă dau cu părerea, deoarece acest personaj este practic necunoscut opiniei publice. Sunt sceptic în privinţa şanselor lui de a reforma MAI-ul şi de a stârpi corupţia şi fărădelegile ce au loc în legătură cu acest minister. Am observat că şi forumiştii erau nemulţumiţi de numirea lui Alexei Robu la interne. Spun erau nemulţumiţi, deoarece, după ce Mihai Ghimpu a venit cu cuvinte de laudă la adresa acestuia şi forumiştii noştri s-au mai temperat.

În concluzie vreau să “mulţumesc” PL-ului pentru continuitatea lor batjocoritoare la adresa societăţii şi în special a tinerilor şi să-i asigur că exact aşa vor fi şi ei trataţi la următoarele alegeri, care nu se anunţă a avea loc prea departe în timp.

Un comentariu: