Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 august 2015

Oleg Balan, viitorul ministru al Educației, iar Arapu, șef la Interne?




Știu că titlul poate să pară exagerat la prima vedere, dar la ce am văzut ieri la ședința Guvernului, cum viceminiștrii erau schimbați de la un minister la altul, ne convingem încă odată că în Moldova este posibil totul.

Cum a ajuns Arapu specialist în combaterea criminalității organizate

O mișcare foarte interesantă aprobată ieri la Guvern, dar ușor trecută cu vederea, este modificarea Hotărârii privind crearea „Consiliului național de coordonare a activităților de prevenire și combatere a criminalității organizate”.

Ei bine, după modificarea aprobată de Guvern, din acest consiliu vor face parte IGP Cavcaliuc, șeful Departamentului Poliției de Frontieră și...ministrul Finanțelor Anatol Arapu.

Balan îi mulțumește lui Arapu pentru că l-a propus în conducerea universității din Bălți

Vă-ntrebați probabil cum a ajuns Arapu, peste noapte, specialist în combaterea criminalității organizate? Eu tot!

Așa cum m-am întrebat acum câteva zile cum a ajuns Oleg Balan, ministrul de Interne, specialist în finanțe, de vreme ce a fost propus de către Ministerul Finanțelor în cadrul Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituţională a Universității de Stat din Bălți.

Acum ați înțeles ce-i cu specialiștii din Moldova? Cum aceste lepădături se propun și numesc între ei? Arapu îl propune pe Balan în consiliu la Universitatea din Bălți, iar Balan îi mulțumește lui Arapu, propulsându-l în Consiliul pentru combaterea criminalității organizate.

Dosar penal pentru 50 de euro mită în țara în care s-a furat un miliard

Tot ieri, de la una dintre televiziunile lui Plahotniuc am aflat că rectorul Universității din Bălți, cel care se opune ca Balan (care apropo, e și el rector al Universității de Administrare Publică), s-a ales cu un dosar penal pentru luare de mită. Tocmai 50 de euro mită a luat Gheorghe Popa în țara în care patronul jurnaliștilor care fac asemenea știri a furat un miliard de euro.

După ce săptămâna trecută trustul lui Plahotniuc relata cu lux de amănunte cum același rector se face vinovat de delapidarea a 44 de mii de lei, iată că azi deja are dosar pentru 50 de euro.

Și de ce? Pentru că se opune numirii lui Balan. De ce Balan se trage așa de tare într-o funcție care pare la prima vedere mai mult simbolică? Pentru că acest consiliul decide practic totul într-o Universitate, de la investiții până la alegerea unui nou rector.

Iar Popa trebuie înlocuit cu unul Șleahtițchi, care și-a bătut joc de educație cât a fost ministru, iar acum vrea să se întoarcă la universitate din 2016, de când nu va mai fi consilier al lui Timofti.

Așadar, vedem cât de bine și simplu funcționează aceste grupuri criminalo-mafiote care la nivel mai mare sau mai mic controlează Moldova. Care se numesc între ei în funcții și care decid soarta prostimii care-i hrănește și-i votează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu