Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 decembrie 2015

Usatîi face iarăşi jocurile lui Plahotniuc




Într-o postare anterioară, menţionam că odată cu arestarea lui Filat, a cam dispărut sensul existenţei lui Usatîi, aceasta în situaţia în care şefii săi de la Moscova şi Chişinău nu-i vor găsi alte ocupaţii.

Deocamdată nu e clar care sunt comenzile primite de la Moscova cu care s-a întors, dar, că tot a revenit de acolo, a făcut-o cu un scop foarte bine stabilit de către şeful său de aici, Vladimir Plahotniuc. Dar să le luăm pe rând.

Vă mai amintiţi cât spectacol făcea acest individ trecut de mult de vârsta maturităţii, dar încă infantil în gândire şi comportament în ziua arestării lui Filat? Tot atunci striga sus şi tare că după căderea lui Filat, nu se va lăsa până nu va ajunge în aceeaşi celulă şi Plahotniuc.

Acest Usatîi, din marele luptător al neamului cu Plahotniuc, s-a transformat în câteva zile într-un căţeluş fricos, care părăsea o emisiune din cauza că moderatoare îi adresa întrebări incomode despre Plahotniuc, din frica de a nu-l lua gura pe dinainte şi de a spune ceva ce nu ar fi pe placul şefului său de la Chişinău.

Pentru toţi a fost clar încă de la bun început de când a apărut Usatîi în spaţiul public, că răspunde la comanda a două centre: unul se află la Moscova şi altul pe bulevardul Cantemir, sau pe unde o mai avea acum centrul de comandă Plahotniuc.

Acest echilibru însă s-a rupt atunci când Usatîi a fost reţinut de CNA şi ţinut în izolator, unde i s-au prezentat unele lucruri care îl fac total şantajabil şi pasibil oricând de puşcărie. Din acel moment, acesta a devenit un simplu lacheu al lui Plahotniuc, la fel cum a fost Filat până la încarcerare şi cum continuă să fie încă Leancă, Ghimpu, Lupu şi mulţi alţii.

Astfel se explică faptul că atunci când urma ca Timofti să promulge demiterea lui Chetraru, Usatîi a fugit la Moscova, refuzând să protesteze în faţa președinției și să ceară demisia celui care ocupă funcția de președinte.

Tot în acele zile când trebuia demis Chetraru, Usatîi ne promitea mari dezvăluiri, susţinute de dovezi legate de fii lui Timofti şi implicarea acestora în traficul de droguri.

Cum însă era şi de aşteptat, Usatîi a uitat şi despre aceste dezvăluiri, cum a uitat şi despre demiterea lui Chetraru şi Gurin, trimiterea lui Plahotniuc la puşcărie alături de Filat, dar şi despre alte lucruri care l-ar supăra pe şeful său de la Chişinău.

Şi dacă până acum Plahotniuc i-a interzis să se manifeste în vreun fel, nu la fel se întâmplă şi în aceste zile, când Usatîi a ieşit din nou la suprafaţă, protestând aseară la Condriţa, astăzi în faţa președiției.

Şi toate astea, pentru că Plahotniuc i-a găsit un nou rost de existenţă: cel de a fi idiotul util în încercarea disperată a celor de la guvernare de a zădărnici desemnarea lui Ion Sturza de către preşedintele statului la funcţia de premier.

Deocamdată, Plahotniuc i-a mai găsit un rost de existenţă, încă îl mai foloseşte pe post de lacheu, la fel cum face cu toţi cei care încearcă astăzi să mai coase cu aţă albă o altă alianţă de guvernare, care să-i mai lungească existenţa deja în agonie a lui Plahotnic.

Între timp, Bălţiul degradează şi mai mult uitat de primarul său, soarta amară a moldovenilor devine una catastrofală, în timp ce lacheii lui Plahotniuc fac tot posibilul pentru a nu ajunge în fruntea guvernului un om din afară sistemului, neşantajabil, care ar avea curajul să purceadă la măsuri dureroase, dar hotărâte, fără de care Republica Moldova riscă să eşueze total.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu