Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 noiembrie 2010

Mi-e scârbă…..

Mi-e scârbă de majoritatea aşa-zişilor 40% de cetăţeni ai Republicii Moldova. Mi-e scârbă de acele localităţi întregi aflate în întuneric (deşi se află în secolul XXI şi dispun de suficientă energie electrică). Îmi este ruşine că sunt cetăţeanul acestei ţări pierdute, îmi este ruşine cu şi pentru această ţară.

Mi-e scârbă de politicienii care aseară jubilau la publicarea exit-poll-urilor mincinoase. Mi-e scârbă de unii politicieni pentru care era o mare problemă cum a acumulat PLDM-ul scorul foarte mare prezentat de sondaje. Aceşti politicieni, care formal luptă cu comuniştii, ei de fapt luptau cu propriii aliaţi, reprezentând o mare agresivitate atunci când se vorbea de punctajul PLDM. Cum vă plac acum doamna Fusu rezultatele? Nu era bine când, conform sondajelor PL avea 20 mandate şi PLDM 39 şi împreună aţi fi format guvernarea şi aproape alegeaţi şi preşedintele? Voi, de ce nu aţi dat orez, ori să fi făcut ceva decent, aşa cum vă consideraţi foarte decenţi pentru a creşte în sondaje şi nu descreşte aşa cum aţi făcut?

Domnule Ghimpu, câte funcţii vreţi acum? Mai credeţi că PLDM-ului în frumosul scenariu cu 40 de mandate nu meritau două funcţii importante în stat? De fapt cu cine luptă PL, cu comuniştii sau cu PLDM?

Mi-e scârbă de membrii unor partide, care atunci când uşor-uşor comuniştii scădeau în urma procesării voturilor, aceştia se dădeau în spectacol spunând că e dubios cum PLDM-ul se ridică constant în comparaţie cu PCRM.

Apreciez atunci când un partid al Alianţei merge la Moscova, se mişcă puternic spre centru pentru a rupe voturi de la comunişti, mi-e scârbă când un alt partid, cel mai “onest” de pe la noi se lansează în tot felul de acuze negândiite, în loc ca ei să fie mulţumiţi că nu se intră în electoratul său.

Moldovenii sau maldavenii? Cred că a doua variantă ţinând cont de cum s-au manifestat aceste 40% de primate atunci când au votat. Totuşi, cred că şi aceşti moldoveni sunt nemulţumiţi de politicienii noştri şi într-o oarecare măsură au dreptate.

Moldovenilor le e scârbă de poliţia pe care o avem, de faptul că au fost bătuţi, maltrataţi, omorâţi fără ca aceşti poliţişti să fie traşi la răspundere.

Moldovenilor le e scârbă de medicina pe care o avem, le e scârbă de Hotineanu, ministru din partea PLDM, care spune că oricum acea persoană rănită în accident ar fi murit, la ce să se grăbească salvarea.

Moldovenii nu mai au puterea să procure medicamente cu 300% mai scumpe decât în ţările vecine.

Moldovenii s-au săturat să mănânce doar în campania electorală, doar atunci să se amintească de sărăcia lor.

Moldovenilor le e scârbă de numărul mare de comunişti primiţi cu hurta în rândurile PLDM.

Domnule Filat, domnule Leancă diaspora s-a dezamăgit, li s-a făcut scârbă de stat la cozi interminabile, ca într-un sfârşit să nu mai reuşească să voteze că nu le-au ajuns buletine de vot.

Moldovenilor le e scârbă de politicieni de doi metri care scot bulbuci pe gură şi ştiu doar să atace mârşav pe alţii pe la toate întâlnirile cu electoratul.

Moldovenilor le e frică de mafioţii ce vor ajunge în parlament pe lista PD-ului.

Moldovenilor le e scârbă de partide ca PD care în acest an s-a ocupat doar cu şantaje la adresa AIE şi au blocat toate reformele care au încercat să le facă celelalte partide ale alianţei.

Moldovenilor le e scârbă că sunt manipulaţi să voteze cu PD-ul de unii artişti care le percep zeci de mii de euro pentru câteva ore cântate la o petrecere.

Moldovenilor le e scârbă atunci când Pavlicenco îşi bate joc de ceea ce înseamnă Unire, iar unora le provoacă antipatie şi migraţie spre comunişti acest mesaj.

Moldovenilor le e scârbă de politicienii care vând posturi de procuror cu milioane de euro.

Moldovenilor le e scârbă de funcţionari de stat care-i ameninţă că le vor da la bot dacă nu vor plăti contribuţia lunară pentru a nu-şi pierde micile afaceri. Moldovenilor le e scârbă că aceşti măscărici nu mişcă un deget când e vorba de mafioţii.

Moldovenilor le e scârbă când un singur om are totul subordonat în acest stat, el putând să facă orice, deşi oficial, până acum nu ocupa nicio funcţie de conducere.

Moldovenilor le e scârbă atunci când primarul se dă în spectacol spunând că majorarea tarifelor la căldură este total ilegală în timpul guvernării comuniste şi devine perfect legală atunci când ajunge AIE la guvernare.

Moldovenii s-au săturat să circule în troleibuze vechi de peste 30 de ani, ca acum să fie înlocuite cu alte hârburi. Moldovenii nu înţeleg cum sunt ei români-moldoveni atunci când plătesc taxele şi bieloruşi atunci când merg în transportul public.

Moldovenii sunt scârbiţi de spectacolul de prost gust ce se face în jurul culorii hârburilor bieloruse.

Moldovenii s-au săturat să se repare străzi doar în campanie.

Moldovenilor le este scârbă atunci când se taie copacii din toamnă, în plină campanie electorală, ca strada să urmeze a fi reparată abia în primăvară.

Domnule Ghimpu, românilor-moldoveni, basarabeni sau cum vreţi să el mai zicem le e scârbă când în urma frustrărilor dumneavoastră România are de pierdut în plan extern din cauza atacurilor la adresa Tratatului de Frontieră, care cică ar fi neconstituţional. Aţi văzut şi rezultatul în scorul PL-ului în urma acestor declaraţii?

Tinerilor le e scârbă de faptul că sunt folosiţi până la epuizare în campanie de către partide, rcheltuind proprii bani pentru campania partidelor, distrugându-şi maşinile, riscând să fie linşaţi de simpatizanţii comuniştilor, ca imediat după ziua alegerilor aceştia să fie uitaţi cu desăvârşire. Tinerilor le e scârbă când în biroul primarului sau a premierului se pierd CV-urile lor sunt făcute pierdute, iar locurile de muncă promise pentru susţinerea partidului în campanie să fie ocupate de rudele şi prietenii premierului, preşedintelui interimar şi al primarului sau de cei care le dă mai mulţi bani.

Suntem sătui de atacurile mârşave dintre PL şi PLDM, din simplul fapt că aceştia nu se satură de funcţii importante în stat.

46 de comentarii:

  1. multe spuse la locul lor, ar fi bine sa citeasca liderii si membrii partidelor vizate

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate e prea adevarat...alde "Valera" cu voturile lor au facut diferenta tragica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi dacă tot ai enumerat de atâtea ori "moldovenilor" le e scârbă, de ce îi mai numeşti "maldaveni"? Este o contradicţie...
    În rest - de acord. Oamenii s-au săturat de spectacole de 2 bani la TV. Producătorii sunt prea disperaţi, din cauza că nu îşi pot duce produsele pe piaţa Rusiei, ca să mai creadă în "orientarea pro-europeană" a celor din Alianţă... Şi dacă atât de mulţi "specialişti" îi sfătuiesc pe aceşti producători să se orienteze spre alte pieţe, cine trebuie, de fapt, să facă aceste lucruri? De ce Ioniţă spune că mănâncă harbuji din Ucraina, pentru că cei din Moldova conţin... nu ştiu ce? De ce producătorii de fructe sunt "sfătuiţi" să producă mai puţin, dacă tot nu au ce face cu marfa lor, ori să o dea "la suc"? Ei, aceşti "sfetnici", ştiu ce înseamnă să ai în grija ta hectare de livezi şi să te rogi nu numai de vreme bună, dar şi de ocrotire de prostiile guvernanţilor???

    RăspundețiȘtergere
  4. oki! tie scarba... bla bla bla
    doar vorbe.... te-au impus "democratii" sa iti cheltui banii, sa trici masina pe drumurile europene din moldova?


    ce propui sa faci? real? nu vorbe

    RăspundețiȘtergere
  5. Maldavenii sunt primatele 40% care s-au manifestat in acest hal la votare. Moldovenii sunt restul din cei care sunt nemultumiti si nu au votat cu nimeni, sau chiar daca au votat cu unul din aceste partide, au făcut-o din frica de a nu veni din nou comunistii la conducere. Au ales răul cel mai mic

    RăspundețiȘtergere
  6. Atata timp cat o sa catalogati oamenii simpli din tara asta cu expresii gen "asa numiti cetateni", atata timp comunistii vor avea de castigat. Oare nu-i clar ca orice om, indiferent de optiunea sa politica trebuie sa fie respectat? Inclusiv de liderii partidelor pe care omul nu i-a votat, inclusiv de blogheri si tot felul de hatrisori care stau toata ziua pe net, iar acei "intunecat" muncesc saracii din noapte in noapte pentru a-si hrani intelectualii...

    RăspundețiȘtergere
  7. noi am facut traba acum asteptam viitorul iluminat si frumos... prezis in planurile electorale a partidelor politice.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tatiana maldavenii sunt primatele 40% care s-au manifestat in acest hal la votare. Moldovenii sunt restul din cei care sunt nemultumiti si nu au votat cu nimeni, sau chiar daca au votat cu unul din aceste partide, au făcut-o din frica de a nu veni din nou comunistii la conducere. Au ales răul cel mai mic




    Anonim, oamenii s-au implicat in ajutorarea partidelor liberale cu un scop nobil si s-au vazut rezultatele la 29 iulie 2009. Nu poţi fi indiferent la ce ti se intâmplă dacă ai puţină raţiune.
    Nu sunt doar vorbe, sunt greselile politicienilor noştri, pe care trebuie să le rezolve urgent. Astea si inca multe altele. Treaba noastra este sa le arătăm greselile, nu sa-i idolatrizăm, sa-i ridicam in slavi cum o fac unii.

    RăspundețiȘtergere
  9. comunismul predomina peste tot. chiar si pe acest blog, construit pe o baza verde, de ce dispar comentariile ? de ce raman doar acele comentarii care convin autorului ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonimule nu am şters niciun mesaj care era decent.
    Dacă esti rational si mai ales binevenit o sa intelegi ca am criticat greselile tuturor. Si in alte postari nu am criticat prostiile PLDM-ului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Exact acelaș gănd tot îmi sfredelește mintea dezdedimineață.Am ieșit eri la 7.00 din casă, am parcurs mai mult de o mie de kilometri ,am votat,după ora 23 am ajuns din nou acasă.Noaptea am deschis UNIMEDIA și am rămas șocat de cele văzute,deoarece nu era greu de analizat perspectiva.
    Pe lînga doza ta de scîrbă,Valentyne,nu vreau s-o mai divulg complet și pe a mea - pentru a nu "rupe aripile" altor, tineri și visători.
    Cu mare efort am scos la iveală ultimul meu -și cel mai trist - argument : după 10 ani de nomadiat prin lume,mai am și cetățeniea UE,e ultimul lucru ,ce mi-a mai rămas.
    Nu acuz pe nimeni,deoarece fiecare a procedat așa, cum i-a șoptit inima,exact ca și la 5 septembrie.Și rezultatul,respectiv,e acelaș.Mă șochează infinita indiferență.Auzi tu,stau cu gura căscată și în ultimul moment așteaptă,că diaspora v-a schimba mersul scrutinului,pe cănd comii deja la activ aveau 40%...
    Nu-s deloc tănăr,de la vărsta de 20 de ani mi-am pus un scop primordial - să nu mă transform cu anii într-un marazmatic.Acum ,însă, am mai decis să nu mă transform la 48 într-un naiv incurabil - totul are o limită.
    Nu mi-am întrecut timpul,consider.Sunt normal,adecvat,pe măsură inteligent,capacitățile cognitive l-e educ îm mine tot timpul,dar nu mai vreau,nu mai doresc să mă identific cu o mulțime,care doarme și aiurește prin somn,cum am mai menționat - totul are o limită.
    Din acest moment mă retrag de pe forumurile moldovenesti,las locul meu troglodiților indiferenți.Căt privește Moldova - ... ea nici nu v-a observa lipsa mea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vai de capul tau. "ValentYn". Citesti numle, sau nu numele dar pseudonumele si vezi deodata cine esti...
    Esti mare analist?

    RăspundețiȘtergere
  13. In majoritatea cazurilor trece daca bagi 2 degete in gat.In caz ca persista, ei o lama si ne spui pa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonime 14:52, când vei fi in stare să legi o propozitie, spun propoziţie, nu frază, corect, atunci să încerci să te mai dai cu părerea. Până atunci încearcă să finisezi 9 clase cu succes.
    Pentru următorul anonim, eu demult v-am vomitat, acum staţi undeva în putrefacţie. Problema este că trebuie şi alţii să facă la fel ca mine şi lucrurile se vor schimba spre bine în ţara asta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fiecare isi doreste sa ajunga la conducere ca sa-si umple iar buzunarele,,,si de rest nui doare de nimic,,,chiar ei nu inteleg ca chinuie lumea???!!!Zic ca vom intra in europa,,,ha ha ha,,,mai intii sa ajunga la nivelul european si peurma sa fie cu gura mare ca vrea in europa dar nu in saracia care ne aflam...

    RăspundețiȘtergere
  16. Da lucrurile se vor schimba spre bine ,,dar nu se fac intro zi cum cred unii,,

    RăspundețiȘtergere
  17. Oameni buni, macar acum când au dat-o in bara politicienii nostri, macar acum fiti corecti cu ei, aratati-le greselile doar asa se vor corecta si poate nu vor mai gresi. Osanalele, laudele aduse de voi si chiar acum când chiar nu le merita le face rau lor si noua tuturor

    RăspundețiȘtergere
  18. Ei sunt cu ciuricul gros ))) niciodata nu vor recunoaste cau gresit,,stati linistit de asta ca pe ei ii doare acuma voturile dar nu ceea ce simte lumea acuma

    RăspundețiȘtergere
  19. Valentyn, si ce ai vrut sa umble si Ghimpu cu Fusu sa cumpere oamenii cu bani, orez si sapun? Pai atunci nu-i votam eu si multi altii. Noi il votam pe Ghimpu p/u principiile si pozitiile sale, pentru verticalitate si demnitate, ceea ce rar intalnesti la politicienii nostri.
    Nu poti sa fii liberal sau democrat, dar sa procedezi ca comunistii.
    Filat a facut-o - bravo lui! El este mai pragmatic, are alte calitati decat Ghimpu, respectiv are votantii lui. Ghimpu isi are electoratul sau si trebuia sa-l mentina. Nu poti sa stai cu fundul in 2 luntri!

    RăspundețiȘtergere
  20. Am spus să facă ce vor, să dea si ei orez la oameni, sau prin alte modalitati decente sa atraga voturi. De ce trebuie să atace in asa hal? Era Lupu şi alaturi, care a dat si el la oameni de toate in campanie. De el de ce nu a zis nimic? De ce se fac atacuri ştiind că de aaceste două partide PL si PLDM se leaga destinul acestei tari? Vă imaginaţi cât de frumos ar fi fost ca PL-ul să fi ştiut cum să-şi păstreze scorul de la 29 iulie?

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce ati patit voi in MOldova am patit si noi in Romania.

    Examplu, dupa 90-, fabrici inchise, somaj, saracie, era praf, abia prin 1996 a inceput usor usor sa se miste, dar tot saraci, si abia prin 2006 am inceput sa castigam cat de cat bine.
    acum, de bine de rau, avem salariul cel putin de 10 ori cat al vostru.
    Voi nu ati facut nimic 20 ani, si o sa va mai ia inca pe atat sa va reveniti.
    Fiecare guvernare comunista care o votati va da inapoi cu 10 ani. Imi pare rau de voi, sunteti romani, dar romani cu creierele spalate de rusi.
    Voi nu tre sa uitati niciodata cei 3 uriasi dusmani ai romanilor: Nemti, Unguri, si Rusi.
    Turcii de bine de rau au venit dar au si plecat.
    Rusii vin dar niciodata nu pleaca.
    Intre timp, ca un sfat pt fratii mei, de aici din Bucuresti, vedeti-va de treaba, invatati, munciti, incepeti sa folositi romana, si usor usor sa sa va fie bine.
    Cand v-a rugat Basescu in 2007 sa va uniti cu noi sa intram impreuna in UE nu ati vrut, acum mai asteptati cateva zeci de ani.
    Imi pare rau pt ca din cate se vede UNIREA nu o sa vina prea curand.
    CULMEA e ca nici macar rusii nu sunt impotriva, dar nu vor romanii indoctrinati.
    Auzi tu la ei, votez comunistii ca mi-au dat pensie( lol)

    RăspundețiȘtergere
  22. Altceva, tarile BALTICE in 90, au interzis limba rusa, imediat dupa ce s-au desprins, la voi inca se foloseste.
    Incredibil, pana si copiii aia din Piata din 2009 vb in rusa, dar ei sunt romani, asta e tragedia.
    Voi credeti ca Marele Decebal vorbea limba romana de buna voie?
    Cum mama dracului sa vorbesti limba dusmanului?
    200 de ani ne-au parjolit, furat tezaurul, intoctrinat toata Romania, omorati milioane de oameni, si voi le vorbiti limba?
    Mie mi-e scarba de limba rusa, sunt roman si roman o sa mor. Macar apucati-va de engleza, franceza, nu spurcata aia de rusa, ca nu sunteti slavi.
    Inca ceva, noi romanii rezistam pe teritoriul asta de cateva mii de ani( Tartaria tablet-gogle it), voi credeti ca daca stramosii nostrii erau duplicitari ca voi mai existam noi ca natie?
    Noi am rezistat datorita limbii, uniunii, puterii noastre de lupta.Va tine cineva acum sa va uniti cu noi? Voi credeti ca o sa rezistati singuri? O tara asa mica? Nici vorba, o sa fiti inghititi.
    Ucraina in cateva zeci de ani o sa fie impartita din nou, partea de Vest Europei iar Estul Rusiei, si o sa va ia si pe voi inapoi.
    Singura noastra sansa sa rezistam in mediul asta ostile este sa avem populatie puternica, demografie mare, cat mai multi copii, cum zicea unu, cel putin 2 si un sfert de familie, si armata.
    Intrebarea nu e daca mai vin razboaie, ci cand?
    Si cand o sa vina nu o sa fim pregatiti.

    RăspundețiȘtergere
  23. Unde ai fosr draga mai demult?
    Dupa lupta nu face sa mai faci declaratii, ele sunt de prisos. Toti sunt destepti, doar pentru a comenta.

    Intra pe blogul presedintelui http://ghimpu.wordpress.com/ si spune-i concret care au fost greselile. Ca si mie mi-i scarba de comentarii inutile.

    RăspundețiȘtergere
  24. Lol, tu crezi ca Ghimpu citesti mesajele alea?
    Are consilieri, care doar apasa cateva un ctrl+ a, apoi delete.
    Cand o sa incepeti sa traiti in democratie o sa va dati seama.
    Nici democratia nu e perfecta, nici vorba, dar e de mii de ori mai ok ca comunismul.
    Nu Ghimpul va tre voua, e prea moale.
    Si tot nu inteleg cum puteti sa-l votati pe Voronim, un roman cu nume de rus, care vb doar ruseste?
    Eu ca roma, cand scanez canalele tv( peste 100), le selectez frumos pe alea unguresti si le sterg, asa tre sa faceti si noi cu alea rusesti, numai propaganda

    RăspundețiȘtergere
  25. Valentine, de ce PL cu PLDM? Iti dau o singura intrebare. Tu ai fost activ implicat in campania curenta? Ti s-a intamplat sa fii atacat direct de catre cineva in campanie? Mie da puiule, si acestia nu au fost cei din PDM, cu toate ca nu- suport, acestia au fost membrii PLDM, care printre altele imi sunt si prieteni, si fosti colegi de liceu si facultate. Au jucat foarte, dar FOARTE murdar in campania asta, si fii atent, asta ti-o spun din pripria experienta, nu de la relatarile din presa, am simtit pe propria-mi piele, si uite la nivel local peste tot s-au facut asa murdarii. Cum ai vrut sa se comporte un lider de partid, membrii carora sunt murdariti in teritoriu, si ce-i mai dureros, ca sunt murdariti de cei, care spui tu ca-s cei mai apropiati. Mai sunt multe chestii de spus, cred ca as putea scrie un articol bunisor despre experientele traite in campanie, una te rog, nu fi asa subiectiv, si nu imprastia pe hartie analize in baza celor auzite la televizor, mai iesi in lume, prin sate, prin orase si ai sa vezi care-i realitatea. Defapt sa-ti spun in satul unde am lucrat, cu pretextul luptei cu comunistii, PLDM-ul a lovit in noi, dar foarte dur, mai repet, am ramas simplu socat si dezamagit...

    RăspundețiȘtergere
  26. Situaţia o cunosc foarte bine, poate mai bine ca tine. O simt pe propria piele. Dacă ai şti că la noi nu se pot angaja românii-moldoveni la serviciu dacă nu cunosc limba rusă. Şi sunt tineri până în 30 de ani, care nu au fost rusificati, nu au fost indoctrinati si nu vorbesc limba rusă, ori că nu vor, ori că nu o stăpânesc 100%.
    România a pompat bani pt derusificarea noastră, doar că acesti bani au fost dati cui nu trebuie. Asa-zisii mari patrioti naţionalisti, cu banii care trebuiau să promoveze valorile românesti si-au deschis afaceri si acum sunt bine mersi.
    De situatia noastra e de vina si România, ne-a abandonat in 1945 si dupa, in tot acest timp nu au gestionat corect relaţiile si implicare in Republica Moldova.

    Pentru celălalt anonim, am fost intotdeaana acolo unde mi-a fost locul. In aceasta luptă, campanie sau cum vrei tu sa o numesti am avut o mare implicare.

    Ghimpu si Filat, chiar daca nu citesc, ceea ce e scris aici ajunge la urechile lor.
    Cât tine de Ghimpu, spune-le simpatizanţilor lui acest lucru. Sa vezi cum te vor intelege ei.
    Eu exact acelasi lucru fac cu canalle rusesti.

    Am fost activ în campaniile din2005, 2007, cele din 2009. În aceasta a fost un pic mai mic activismul. Dar asta nu inseamna ca nu am adus voturi acestor doua partide. Cauza pt care am lasato mai moale e scrisa in articol.
    Ai spus noi? Te referi la noi=PL? Nu stiu ce ti s-a intâmplat tie, e posibil. Eu am scris despre PLDM si situatia de acolo, despre toate scursurile ajunse in rândurile acestui partid. De ce nu vedeti si atunci când scriu critic si la adresa altor partide, nu numai la adresa PL?
    Prin sate, orase am fost, cred ca mai mult decât tine. In 5 campanii am colindat toata ţara, am vazut sute de localităţi, am vb cu mii de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu vad scopu!!!!!!!!!!!!!! La nimic!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Tot respectul pt autor!!! Bravooo mai frumos nici nu ma astepta foarte corect ai subliniat toate problemele care intradevar au fot cu parere de rau in general politicienii nostrii nu stiu de cultura si au invidia aceasta si lupta pt putere e mai mare decit dorinta de a face ceva impreuna !!!!Cu regret dar ai nimirit drept in tinta mult stimate Autor!!! Jos Palaria!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Scarba nu-ti poate fi de propria plamadeala.
    Mai baiatule esti din acelasi aluat - esti din aluatul romanesc, dar asta nu inseamna ca-ti poate fi scarba de poporul tau.
    Iti este poate rushine de gradul de incultura al unor semeni care aleg
    bolsevismul care este similar fascimului.
    Inca ceva, ieri seara in urma unor mesaje citite la TV din Basarabia mi-am dat seama ca unii semeni incurca comunismul cu reunificarea.
    Sa va aduc pe drumul cel bun : inlaturati comunismul si pe comunisti intre Prut si Nistru, iar cu reunificarea mai ganditi-va inca pentruca daca Basarabia se va reunifica cu Romania asta nu inseamna ca basarabenii au scapat automat - de la sine - de comunism. Nu nu , nici sa nu va treaca prin cap asa ceva atata timp cat in Romania vor exista iliescieni si indivizi care depun coroane de flori la mormintele Ceausestilor.
    Stiu, trebuie sa gandesc democrat, nu am dreptul de a-i pune pe comunisti sau pe fascisti la zid pentruca asa as fi unul ca ei, dar am dreptul sa incerc sa.i conving sa se lepede de boala cancerului care este bolsevismul.
    Stiti boala aceasta nu este incurabila dar printr-o analiza profunda este posibil ca cei care mai credeti in asemenea nebunii sa va faceti sanatosi.
    Sa-i alungam din mintile noastre pe Voronin si pe Iliescu sa tragem apa dupa ei si in felul acesta mintea noastra va deveni mult mai sanatoasa.
    La treaba oameni buni !

    RăspundețiȘtergere
  30. Dati sa fim un pic mai amabeli fata unu de altul indiferent de ce limba vorbim!Mai multe obiective ci emotii!

    RăspundețiȘtergere
  31. Valentyn, sunt de acord cu cele spuse de tine, eşti perfect corect, dar oricum vei fi în minoritate. Prea mulţi nu doresc să vadă realitatea.
    Este evident faptul că politicienii noştri, inclusiv Ghimpu şi Filat, în primul rînd se gîndesc nu la popor, dar la orgoliul său, afacerile sale, interesele proprii sau de partid. Chiar şi coaliţia formată anterior - nimeni nu dorea se cedeze - aşa va fi şi pe viitor.
    Şi să nu spună cineva că Ghimpu şi Chirtoacă sunt perfect "curaţi". Lăsa-ţi-o baltă. Nu s-a schimbat nimic în Primăria Chişinău, poate doar "taxele" şi dacă Chirtoacă nu vede ce dezastru e, atunci ce fel de gospodar este.
    Iar Ghimpu - de cîte ori trebuia doar să nu comenteze pe alţii, să nu facă spectacol ieftin, să susţină colegul de coaliţie în interese comune. Nu. Cum aşa - PL şi fără părere proprie.
    De Filat nici nu spun - politica sa de cadre, cînd în posturi înalte se promovează nişte rîsuri, la timpul său va da peste cap toate succesele obţinute în politica externă şi stabilizarea economiei.
    Iar Lupu. Mii de scuze, însă cît de respingător şi needucat este Voronin, dar caracteristica sa dată lui Lupu este cea mai corectă.
    După mine, Moldova la moment nu are forţe politice cu adevărat democrate. Deosebirea între democraţi şi comunişti fiind doar în denumire.

    RăspundețiȘtergere
  32. Valentyn, putea fi și mai rău. Privește partea plina a paharului. PD+PCRM < 61
    Scârba, ca și greata, va trece. Nu contează ce se întâmpla, contează cum reacționăm.

    RăspundețiȘtergere
  33. Mersi pentru aprecieri. Sunt bine venite si putina sustinere in avalansa asta de nemulturmiţi si critici.

    Dacă cunoşti istoricul Basarabiei ma refer la peste 200 de ani de ocupaţie ţaristă şi apoi sovietica n-o să spuneti niciodata că sunt din acceasi oală cu toţi cei care au votat cu comuniştii. În RM sunt o mulţime de venitici, adusi după al doilea război mondial aici, in locul românilor basarabeni deportaţi în Siberia. S-a încercat distugerea populaţiei băştinaşe, tocmai pentru a nu mai fi posibilă vreodata unirea cu România. S-au reusit doar o parte din planurile sovieticilor, popularea in mare parte cu alte nationalitati a ţării şi distrugerea sentimentului naţional, pro-român. În privinţa distrugerii identităţii oamenilor şi crearea repulsiei faţă de România şi românism. Acesta a fost un experiment reusit aproape total. Din cauza asta avem ce avem astăzi.
    Ruşine mi-a fost de ei încă din anul 1994, când au adus la conducere agrarienii, de la acre a si inceput distrugerea totala a tării (economic, financiar, etc.). Acum, dacă nu e scârbă, la sigur e un sentiment mult mai neplăcut decât ruşinea.
    Cât ţine de scăparea totală de Voronin...de el scăpăm curând...i-a venit timpul sa se retraga in padurile lui. Dar vor fi alţii, urmasi de-ai lui, nepoti, pe care vad ca-i promoveaza intens (chiar si câte o bătaie cu rasunet public poate sa le dea pentru ai face mai cunoscuti). De comunisti vom scapa când vom scapa si de majoritatea celor de la 60 de ani in sus si când politicienii nostri vor gândi un program de reeducare civică, politica a oamenilor de la tară

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonimul de la 20H02 iti raspunde :

    Da , Valentine, ca iti este rusine de unii dintre compatrioti ai perfecta dreptate. In legatura cu cursurile de decomunizare vezi tu nici in Rusia nu au avut loc si iata ca astazi se mai aduna la Piata Rosie trei babe degerate cu steaua criminala in cinci colturi rosie.
    Este nevoie in Basarabia de o propaganda uriasa ANTIBOLSEVICA iar tu poti fi unul dintre propagandistii principali.
    Fata de bolsevici trebuie folosit cuvantul pentruca VORBA DULCE MULT ADUCE.
    Bafta Valentine in munca ta !

    RăspundețiȘtergere
  35. Din pacate tre sa fiu de acord cu autorul. Asa se procedeaza in fiecare partid. Si dupa cei dezamagiti vin altii, noi-nouti, fara rodaj, ca dupa campania electorala sa se alature noua, disperati si amarati. Sunt cei care investesc bani si ei sunt apreciati de sefii partidelor dar cei ce isi investesc timpul personal, muncind pentru partid dupa campanie sunt eliminati. Si cat de corect ai comentat despe CV-uri.

    RăspundețiȘtergere
  36. Daca vă este scîrbă de 40 % din acest popor(ba chiar îmi dau seama că doar de 29,4 % nu vă este scîrbă) şi de această ţară, atunci aveţi o mare problemă dle blogher...

    RăspundețiȘtergere
  37. Romanii tot circula in troleibuze si autobuze bieloruse si nu se plang. La Galati, de exemplu sunt autobuze si troleibuze din Bielorusia, normal ca nu sunt de cinci stele, dar sunt ok.

    RăspundețiȘtergere
  38. Problema lui nu e mai mica decit a dumitale ,presupun, dle Anonim... Fiecare isi exprima simpatia sau antipatia fata de tot ce ne inconjoara,cine vrea asculta cine nu....trece cu vederea. A scris destul de frumos daca totusi va contraziceti atit :))

    RăspundețiȘtergere
  39. ...sa le arătâm greşelile, să-i indrumam, să le şoptim ce să facă!? S-au simţit mari şi tari, cocoşi înfumuraţi, când au trecut de pragul electoral în 2009. Acţiunile imediat întreprinse de ei, după alegeri, au stârnit nemulţumiri în rândurile populatiei. În loc să formeze un nucleu puternic, să de-a dovadă că sunt buni politicieni, adevăraţi diplomaţi, ei au făcut şouri şi spectacole publice. Majoritatea i-au votat doar ca să nu treacă PCRM, dar nu pentru marea încredere în AIE. Şi nu pentru că moldovenii sunt maldaveni, dar pentru ca PL, PLDM, PD i-au dezamăgit pe ţarani, muncitori... care sunt în totală sărăcie. De unde conştiinţă naţională? Ce-au semănat aceea au cules/ cauza-efect.

    RăspundețiȘtergere
  40. Bine, doar ca criticand in continuare, evidentiand perspectiva negativa fara a da laude pentru faptele bune pe care le-au facut orisicare dintre partidele enumerate mai sus sau neenumerate vom distruge si putinul care este ... oare te ajuta cu ceva sau pe cineva ceea ce e scris mai sus ... singurul lucru inspirat mai sus e sa iti bagi"p..a" in tot si toti ... oare asta se vrea?

    RăspundețiȘtergere
  41. Eu m-am expus deja la această problemă. Doar arătându-le ca gresesc se vor corecta.

    RăspundețiȘtergere
  42. Eh, Basarabia s-a procopsit dupa alegeri !
    A cazut din lac in fantana !
    Convorbiri Filat - Voronin ? majoritate absoluta dar d-le Filat nu cumva compromisul este prea mare ? Ganditi-va ca basarabenii nu v-au dat mandat sa stati la o cafeluta cu Voronin dar v-au dat mandat sa salvati Basarabia din ghearele bolsevicului !
    Convorbiri Lupu - Voronin ? de ce nu, doar sunt ex-frati numai ca Voronin stie prea bine ca cine se frige cu borsul sufla si in iaurt, iar
    d-l Lupu ar fi bine sa inceapa sa cante o Doina romaneasca decat sa danseze dupa orhestra moscovita.
    Convorbiri Ghimpu-Voronin ? ha ha ha cand s-o coace !
    Aveti grija ca Voronin va urmareste si ziua si noaptea si va specula oricare miscare gresita pe care ati face-o - asa ca uniti-va sa va aveti ca fratii voi Filat cu Lupu si cu Ghimpu si nu o mai faceti pe desteptii de pomana unul fata de celalalt pentruca basarabenii vor sa traiasca fara bolsevici.
    Cu simpatie si mare interes urmaresc situatia din Basarabia,
    sunt doar roman, cum dreacu sa nu o urmaresc.
    Al vostru "anonim" sa zice B

    RăspundețiȘtergere
  43. Se văd de la o poștă urechile verzi ale autorului care incearca sa se ascunda dupa un teu fabricat din lemn de stejar putred. Mi-e scârbă de scârba dumitale, domnule.

    RăspundețiȘtergere
  44. Dacă ai puţină raţiune vezi că am pus pe acelaşi cântar toate partidele. Problema este la voi ca sunteti zombati, si cât de multe prostii ar face idolatrizaţii vostri, voi tot o sa spuneti ca sunt buni, ca sunt dumnezeii vostri. Ce urmează în urma acestor idolatrizari oarbe ale voastre am specificat mai sus, nu ma repet

    RăspundețiȘtergere