Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 noiembrie 2010

Comuniştii, Ţurcanu şi trucurile electorale

Cum am şi scris şi acum câteva zile, această campanie electorală nu încetează să ne surprindă prin ingeniozitatea politicienilor, diverse evenimente, scrisori către NATO (deocamdată fără răspuns), stăpâni ai ţărişoarei noastre incluşi pe liste de partide, politicieni scoşi din studiourile de televiziune pentru simplul fapt că deranja pe cineva sus-pus prin declaraţiile sale, accidente grave în care sunt implicaţi politicienii noştri mioritici – o adevărată luptă la cuţite pentru fiecare vot al nostru.

După ce scrisoarea lui Ghimpu la NATO s-a lăsat doar cu câteva supărări printre politicieni-marionetă ca Marian Ilici – Cei Doi Metri de Bulbuci ai politicii noastre moldave, mass-media noastră a trecut fugitiv peste includerea în lista PD-ului, chiar la numărul doi, a celui mai controversat “om de afaceri” (controversat spus cu multă indulgenţă), la accidentul rutier al anului. Preşedintele MU, Vladimir Ţurcan a avut un accident rutier, despre care unii spun că e rănit grav, iar alţii că ar fi în afara oricărui pericol.

Şi cum acest eveniment nu trebuia să treacă prea uşor, tocmai pentru a pune în umbră includerea lui Plahotniuc în lista PD-ului, fiţuica de buzunar al lui Plahotniuc – Timpul, s-a dat în speculaţii (ei însuşi au inclus această ştire la speculaţii), cum că Ţurcanu ar fi urmat ca în următoarele zile să scoată la iveală informaţii şoc despre 7 aprilie 2009 şi implicarea liderilor comunişti în organizarea acestora. Păi bine, “stimaţi” profesionalişti ai fiţuicii Timpul, să vedem ce are de spus Ţurcanu despre aceste speculaţii ale voastre în următoarele zile, că doar nu i-a închis nimeni gura după acest accident. Şi dacă e puţin adevăr în speculaţiile voastre, atunci Ţurcanu ar fi acum şi mai motivat să spună ce are de spus. Că de altfel, dragilor gazetari, din fiţuică ajungeţi nişte amărâţi de manipulatori ai opiniei publice.

Gazetarii noştri au avut grijă să trimită săgeţi speculative doar spre comunişti, evitând cu sfinţenie să menţioneze şi faptul că din conducerea PCRM-ului, la acea vreme făcea parte şi noul lor idol, marian Ilici.

Totodată, alte guri rele sau speculaţii (că tot am adus în discuţie speculaţiile), spun că şi ultimul copil al lui Ţurcan s-ar fi născut cu scopul de a-i face o imagine de mare familist şi iubitor de copii, tocmai pentru ai mai aduce ceva voturi de prin rândurile gospodinelor şi familiştilor noştri. Şi acest accident, soldat cu câteva sperieturi pentru Vladimir Ţurcanu, se zvoneşte că tot nu a avut loc chiar din pură întâmplare sau din cauza carosabilului umed, ci doar pentru a mai atrage puţin mila asupra politicianului nostru, unificator al ţării şi în rezultat şi câteva voturi.

Dar, să lăsăm toate astea deocamdată la stadiul de zvonuri, speculaţii, sau cum or mai fi vrând să le spună profesionalii noştri gazetari de la fiţuica Timpul.

Cert este faptul că comuniştii, cu sau fără scrisorile la NATO, accidente politiciene la comanda lor sa nu, rectificări de liste parlamentare, îşi caută de treabă şi-şi continuă zvârcolelile în agonie pentru fiecare vot al lui moş Ion de la Mârzoaia, al mătuşii Parascheva de la Hilişoaia, sau al lui Valera care s-a hotărât să ne ia destinul în mâinile lui.

Peste astfel de zvârcoleli, spectacole de prost gust, care, pentru oameni normali doar provoacă greaţă, am dat eu azi. Dorind să fac o mică plimbare în după amiaza asta, am avut marea neplăcere de a da peste un convoi de maşini de lux, care mai de care mai bengoase, toate cu drapele şi însemne comuniste la geamuri. Foarte neplăcut a fost să văd, că în coada convoiului se afla o maşină sovietică de pe la începutul anilor ‘80, care era singura la geamul căreia puteai vedea drapelul Republicii Moldova.

Las la opinia cititorilor acestui blog să se dea cu părerea privitor la acest gest al comuniştilor, la adresa tricolorului.

Fiind vădit deranjat de scârboşenia comunistă ,care mi se perinda prin faţa ochilor şi fiind mai aprig din fire, nu am ezitat niciun moment să le arăt cu câtă “admiraţie” ingerez toate cele văzute.

Evident că comsomoliştii noştri nu s-au aşteptat niciodată, ca eu, un biet cetăţean să-i sfidez cu atâta îndrăzneală. Imediat am observat cum le-au dispărut zâmbetele de pe mutre, iar unul care a reuşit să se dezmeticească mai repede a reuşit să deschidă geamul la maşină şi să-mi arunce o înjurătură bilingvă.

Nu vreau să sfătuiesc pe nimeni să procedeze ca mine, dar cel puţin măcar să aibă curajul şi să le-o ia înainte comuniştilor, să le dai replica înaintea lor, iar imediat va urma un blocaj din partea lor.

Acuma imaginaţi-vă dacă am ieşi cu toţii, cei care gândesc altfel decât comuniştii, să le dăm un vot de blam la 28 noiembrie, după care ar urma un blocaj fatal pentru comunişti, lovitură care i-ar trimite la gunoiul istoriei.

2 comentarii: