Voi încercă să prezint pe scurt opţiunile cititorilor blogului asupra componenţei Guvernului Filat 2, opţiuni care au fost exprimate în număr de 270 voturi pentru păstrarea anumitor miniştri şi 214 voturi pentru cei care trebuie să plece. Este de apreciat că moldovenii au devenit mai pozitivişti, fapt ce dovedeşte votul mai mare pentru, decât contra.
Totuşi trebuie să recunoaştem că sunt încă mulţi care poartă “ochelari de cal”, atunci când este vorba de opţiuni politice şi indiferent cât de bun n-ar fi acel ministru, dacă nu e din partidul idolatrizat de ei şi e din PLDM trebuie neapărat să plece. Este vorba de Iurie Leancă, care deşi a fost pe departe cel mai bun ministru din câţi a avut vreodată Republica Moldova, totuşi s-au găsit şi 15 voturi din 214 (7 %) care l-ar dori plecat. Totuşi, trebuie de luat în considerare că 239 de persoane din 270 câte au votat (88%) i-au oferit votul de încredere, asta dovedind încă odată că este cel mai bun ministru din Guvernul actual. Astfel, Iurie Leancă trebuie să rămână, conform doleanţelor cetăţenilor şi va rămâne din câte se cunosc astăzi din surse demne de încredere.
Veceslav Negruţă este apreciat şi dorit să rămână ministru de 147 persoane din 270 (54%). Totuşi, la fel ca şi în cazul lui Iurie Leancă şi aici s-au găsit 27 de voturi de neîncredere (12%), asta în condiţiile în care, atunci când a devenit ministru al finanţelor a preluat o ţară falimentară pe care totuşi a reuşit să o ţină în viaţă, să achite la timp salariile şi pensiile. Pe departe Veceslav Negruţă a fost unul din cei mai buni miniştri, care, conform doleanţelor celor care au votat trebuie să rămână. Logic ar fi ca şi Premierul Filat să continue cu el, ceea ce va şi face din câte se cunosc până în prezent.
Alexandru Tănase s-a remarcat mult ca om politic, a excelat prin numărul exorbitant de mare al apariţiilor pe la emisiunile televizate. Şi cam atât. Ca ministru al justiţiei nu a reuşit mai nimic. Şi-a demonstrat incapacitatea în cazul Muruianu şi deşi a încercat să reformeze justiţia (ceea ce este de apreciat) prin desfiinţarea instanţelor economice, această iniţiativă a căzut în Parlament. Dar despre aceste lucruri se cunosc şi nu se merită de intrat în amănunte. Totuşi, în ciuda acestor lucruri, oamenii se pare că au încredere în el, fapt dovedit prin numărul de 189 (70%) pentru rămânerea sa în calitate de ministru şi 41 împotrivă (19%). Oamenii au încredere în el, Filat nu poate renunţa la omul numărul doi din PLDM, aşa că Alexandru Tănase are 99% şanse să rămână ministru.
Valeriu Lazăr s-a descurcat onorabil în calitatea sa de ministru al economiei, fapt pentru care a şi primit aprecierile a 123 de oameni din 270 (45%). Totuşi, nu putem spune aceleaşi vorbe de apreciere atunci când e vorba de Valeriu Lazăr ca membru PD şi ca om politic unde a lăsat mult de dorit, prostituându-se în rând cu Lupu şi Plahotniuc, atunci când şi-au bătut joc de nervii oamenilor mai bine de o lună de zile prin negocierile lor murdare cu PCRM-ul. Posibil aceste lucruri i-au şi adus 60 de voturi (28%)de neîncredere. Una peste alta, Valeriu Lazăr va rămâne şi în continuare ministru al economiei, acest lucru fiind deja confirmat şi de Lupu.
La adresa lui Victor Osipov nu prea o să găsim lucruri negative în calitatea sa de ministru al reintegrării, fapt dovedit şi de voturile în număr de 135 (50%) pentru rămânerea sa şi doar 32 (14%) pentru plecarea sa. Singurul reproş ce il putem aduce este că încă mai face parte din cadavrul politic numit AMN. Din această cauză are toate şansele să nu mai continue în funcţia deţinută în prezent, ceea ce ar reprezenta un minus pentru Republica Moldova, deoarece acesta este un bun cunoscător al problemei transnistrene. De luat în calcul şi faptul că Transnistria timp de 20 de ani a avut doar 2 aşa-zişi miniştri pentru reintegrare, în timp ce la noi, aceştia sunt schimbaţi cu fiecare nouă guvernare. Astfel, Osipov are mai multe şanse să plece decât să rămână.
Victor Catană a fost unul din cei mai slabi miniştri, dând dovadă de o incompetenţă crasă, poliţia rămânând la fel de coruptă cum a fost şi în timpul guvernării comuniste. Şi pe acest blog oamenii l-au apreciat conform meritelor, doar 85 voturi (12%) pentru rămânerea sa în fruntea MAI şi 138 voturi (64%) pentru plecarea acestuia de la MAI. Lucrurile sunt clare în cazul lui Catană, atât “meritele” sale cât şi doleanţele oamenilor nu-l mai recomandă în fruntea MAI. Rămâne de văzut de cât sânge în instalaţie va da dovadă Filat, şi va avea curajul să-l înlocuiască pe Catană cu un om competent, care ar fi în stare să reformeze MAI-ul.
Vladimir Hotineanu, alături de Catană şi Cebanu au fost dezamăgirile AIE. Hotnineanu va rămâne în istorie ca ministrul, şi totodată medicul care pentru el viaţa unui om nu valorează nimic, odată ce acesta a declarat că la ce bun să se grăbească ambulanţa, că oricum acea fată de doar 18 ani ar fi murit. Hotineanu a acumulat doar 51 de voturi (18%) de încredere şi 118 (55%) de neîncredere. Şi în cazul lui Hotnineanu, la fel ca şi în cazul lui Catană, toate împrejurările îl recomandă să plece. Şi aici din nou depinde de Filat, dar în special şi de mafia medicamentelor, care se pare că s-a simţit foarte bine în mandatul său. Din păcate, dacă în cazul lui Catană încă nu e cert, Hotineanu este bătut în cuie de fotoliul de ministru al sănătăţii, şi asta deşi oamenii nu şi-l doresc deloc.
Victor Bodiu şi ministerul său au apărut tocmai pentru ai oferi unele pârghii lui Filat şi la preşedinţie. Se pare că acest minister nu va mai exista în următoarea guvernare şi respectiv nici Bodiu. Oamenii i-au acordat 67 voturi de încredere şi 57 de neîncredere.
Vitalie Marinuţă este un ministru care s-a văzut destul de rar, dar care, în linii generale şi-a făcut treaba bine în calitate de ministru al apărării. Acest lucru i-a atras şi aprecierea cititorilor acestui blog în proporţie de 139 voturi (51%) şi doar 29 (13%) pentru plecarea acestuia. Cum meritele îl recomandă, dar şi faptul că PL nu are o altă persoană capabilă pentru această funcţie, Marinuţă are toate şansele să rămână ministru al apărării.
Ion Cebanu este pe departe dezamăgirea AIE şi în special al PL-ului şi al votanţilor acestuia. Despre un om incompetent pentru această funcţie nici nu se merită de spus prea multe. În ciuda faptului că internetul este invadat de simpatizanţii PL, acest lucru nu l-a ajutat să acumuleze mai mult de 45 voturi (16%) de apreciere şi tocmai 102 (47%) pentru plecarea sa din guvern. Deşi “meritele” îl recomandă clar că trebuie să plece, la fel şi doleanţele oamenilor, totuşi trebuie să recunoaştem că avem toate şansele să rămânem cu Cebanu pe capul nostru şi în continuare din cauza că PL-ul cam duce lipsă de oameni capabili să ocupe această funcţie, dar şi din cauza încăpăţinării lui Ghimpu, care a arătat un car de simpatii de neînţeles la adresa lui Ceban.
Anatol Şalaru alături de Marinuţă sunt miniştrii PL-ului care merită să rămână şi în continuare în funcţiile ocupate. Deşi nu s-au făcut prea multe în privinţa drumurilor noastre în această perioadă de guvernare AIE, totuşi avem mari speranţe că lucrurile vor începe să meargă bine începând cu această primăvară. În acest sens au fost făcute mai multe promisiuni, care sperăm să fie duse la bun sfârşit. Votanţii îl doresc în continuare ministru în proporţie de 105 voturi (38%) şi împotrivă 69 voturi (32%).
Celălalt Şalaru, cu numele mic Gheorhe, este anonimul numărul 1 din guvern. Deşi conduce un minister cu o importanţă foarte mare, totuşi acesta a fost decorativ prin acest minister. Nicio mişcare din partea acestui minister, nicio acţiune pozitivă sau negativă din partea acestui ministru liberal. Din păcate, ca şi în cazul lui Ceban, se pare că vom fi nevoiţi să avem şi în continuare un Minister al Mediului şi cu un ministru, care doar vor toca banii oamenilor şi asta din prostia că trebuie să existe un aşa minister cu o aşa denumire în frunte cu un ministru incompetent. 52 voturi (19%) pentru, 63 voturi (29 %) împotrivă.
Valentina Buliga, singura femeie ministru din actualul Guvern se pare că şi-a făcut treaba destul de binişor. Asta o spun mai multe persoane care sunt în stare, mai mult decât mine să aprecieze activitatea acesteia. De aceeaşi părere au fost şi cititorii blogului care i-au dat votul de încredere în proporţie de 122 voturi (45%), faţă de 34 (15%) voturi de neîncredere. Totuşi, se pare că Lupu şi în special Plahotniuc nu e de aceeaşi părere, care ţine morţiş să o înlocuiască cu un om de-al său.
Marcel Răducan este un alt ministru-fantomă. A luat conducerea unui minister cu foarte mari probleme de corupţie, hoţie şi tot ce vreţi şi deşi a avut însărcinarea să scoată la iveală infracţiunile lui Baldovici (ministru comunist de la acest minister), până în prezent nu avem niciun rezultat. Şi dacă veni vorba de rezultate, acestea au lipsit cu precădere din partea acestui minister. Este un ministru care nu-şi merită postul şi trebuie să plece. Asta o spun majoritatea oamenilor, cât şi cititorii acestui blog (55 voturi – 20% să rămână şi 55 voturi să plece - 25% ). Totuşi, PD-ul a ales deja să-l păstreze în funcţie, încă o dovadă că pentru acest partid nu contează rezultatele acestui ministru şi părerile majorităţii, ci mai degrabă pentru ei contează să fie un “om de-al lor” (ca să mă exprim în termeni ortodocşi) în fruntea acestui minister.
Boris Focşa – un ministru contestat de toţi oamenii de cultură chiar din start. Pe parcursul mandatului său l-am văzut la dezvelirea Lupoaicei (a Lupoaicei şi nu a Lupului) de la Muzeul de Istorie şi s-a mai făcut remarcat şi în cazul filmelor prezentate doar în limba rusă în cinematografele noastre. În rusă au fost filmele şi în rusă au rămas, deşi legea prevede ca acestea să fie în variantă originală şi subtitrate în română. Un ministru incompetent care trebuie să plece. Asta susţin marea majoritate a oamenilor şi a cititorilor acestui blog – 27 voturi să rămână (10%) şi 117 să plece (54%).
Valeriu Cosarciuc – un ministru relativ bun, dar care, la fel ca şi Osipov va părăsi funcţia de ministru din considerente politice. 72 voturi să rămână (26%) şi 59 să plece (27%).
Leonid Bujor – un om total nepotrivit pentru funcţia de ministru, indiferent despre care minister este vorba. Lui Bujor i se potriveşte mai mult funcţia de brigadier sau de conducător al unui grup mic de oameni, şi nicidecum să conducă un Minister al Învăţământului cu subalterni în marea majoritate cu un IQ mult peste al lui. 54 (20%) să rămână şi 103 (48%) să plece.
Alexandru Oleinic – un om nepotrivit la locul nepotrivit. Total lipsit de competenţă în acest domeniu/minister. Trebuie neapărat să plece, asta spun marea majoritate a oamenilor, doar că se pare că se bucură de simpatii în rândul PD-ului şi avem toate şansele să-l mai avem ca ministru şi în continuare. 21 voturi (7%) să rămână şi 103 (48%) să plece.
Acum nu-mi rămâne să cred că vor fi luate în seamă părerile oamenilor, iar miniştrii incompetenţi prezentaţi mai sus vor fi înlocuiţi cu oameni de valoare, care să facă ca lucrurile să se mişte din loc.
Cred că mai corect ar fi să prezinţi cifrele voturilor aparte, şi comentariile subiectie în altă parte. Prea seamănă a manipulare. Mai ales după ce odată (a doua oară vizitez) am văzut aici nişte date absolut eronate despre unele persoane(bănuiesc că intenţionat).
RăspundețiȘtergereCifrele voturilor le-am prezentat aşa cum sunt şi le poţi vedea în partea de sus a blogului. Probabil informaţii eronate în concepţia ta poate fi orice ce se scrie pe acest blog şi nu este pe placul tău sau a partidului, persoanei politice pe care îl/o simpatizezi. probabil în dependenţă de simpatiile tale politice.
RăspundețiȘtergereInformatie nu este adecvata si are un caracter "proverde"... Este o manipulare, ca si Jurnal, Publica, Unimedia...
RăspundețiȘtergereAtunci pleacă la informaţie roşie, la Omega, MS, Nit, sau mai albastră la Prime 2 Plus, Timpul etc. Nu-ţi place adevărul care se scrie şi se spune aici şi pe alte surse media nu te obligă nimeni să priveşti/citeşti/ reţii la aceste surse.
RăspundețiȘtergereDin răspunsurile tale la comentarii văd că nici nu încerci să le înţelegi. Ai împărţit lumea în conştiiinţa ta în buni şi răi, şi nimic altceva nu mai contează. Poate e legat de vîrstă.
RăspundețiȘtergereDar cînd scriu de informaţie eronată, am în vedere nu abordările tale subiective (fiecare are dreptul la opinie), ci referinţe la fapte care n-au avut loc în realitate deşi pe blog ai postat informaţia că ar fi avut loc, adică vorbim de lucruri obiective, care pot fi controlate.
Articolul e interesant, dar sunt si greseli. "Dl Bodiu si ministerul sau" - dl Bodiu a condus Cancelaria de stat, care nu este minister. % calculate pentru dl Cosarciuc sunt eronate cum 72 de voturi reprezinta 26%, iar 59 de voturi - 27%? In rest, multumesc pentru initiativa!
RăspundețiȘtergereNu i-am împărţit eu în buni şi răi. Sunt aşa cum sunt şi cu asta basta. Eu doar scriu ceea ce e de scris despre unii sau alţii. Probabil mai şi greşesc. E omeneşte să greşeşti. Eu spre deosebire de alţii pot recunoaşte şi atunci când a greşit şi Filat Şi Chirtoacă şi Lupu, indiferent despre cine este vorba (şi a
RăspundețiȘtergereo să-ţi dai seama de asta dacă o să citeşti c atenţie şi alte postări), spre depsebire de alţii, pentru care Ghimpu sau Chisrtoacă este sfânt, indiferent de cee nu ar face greşit aceştia.
Abordări subiective? Recunosc că poate mai şi sunt. Dar ţi-am mai zis, în dependenţă de opţiunile tale politice, îţi poate părea orice subiectiv ceea ce nu convine simpatiilor tale politice.
De informaţie eronată? Nu poţi şti cu desăvârşire dacă este sau nu eronată. Vrra ve scriu eu aici de multe ori nu e ştiut de toată lumea. Ori pentru mulţi dacă nu s-a spus asta oficial la vreo tv, atunci e eronat şi mai ales dacă vă atinge partidul/politicianul preferat.
Dacă incompetenţa se dovedeşte a fi din cauza vârstei, atunci să stea acasă, să vrească, să se coacă şi să nu ocupe funcţii incompatibile cu vârsta lui.
Am introdus cancelaria lui Bodiu la minister pentru a-mi fi mai uşor să-l integrez în Guvern. Oricum, mai degrabă este un ministru fără portofoliu. Cât ţine de Cosarciuc şi procentele sale, te poţi uita la sondaje şi te vei convinge că este aşa. 72 voturi=26% şi 59voturi=27% din cauza că la sondajul din stânga (unde Cosarciuc a luat 72 voturi) au votat 270 persoane, iar la cel din stânga 214. Din cauza asta, deşi are 72 de voturi=26% şi 59 de voturi=27%.
RăspundețiȘtergereOricum, mersi pentru atenţia cu care îmi citeşti articolele. Chiar mă gândeam cine va sesiza faza cu procentajul lui Cosarciuc, care la prima vedere şi mie îmi părea de neînţeles. Poţi să atragi atenţia şi la Răducan, număr egal de coturi, dar iarăşi procentajul diferă.
Da...PzDLMsei de viata!!!!ce-a facut bun Tanase???L-a laudat tat'so zi la zi in gazeta sa pan'a spalat creierii oemenilor ca Sandu e cel mai bun.Cu ce?Tot ca Lupu-2 metri de balbaiala,si vre-o 120 de kg de tupeu!E Tanase ca si feciorul lui Lucinschi si feciorul luiVieru-papa lapte...din strakina lu tata.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru precizare!
RăspundețiȘtergerenu stiu de ce te-ai luat asa de ministrul mediului, pe care l-ai numit si incompetent...daca crezi ca sora medicala de la ministerul transportului si-a facut datoria atunci clar cu tine...cati km de drum sau facut? cu cat sau ieftinit biletele la transportul aerian?...vad la tine competenta se cuantifica in numarul de aparatii la tv si presa...ca sa faci o analiza trebui sa stii mai intai cate ceva
RăspundețiȘtergereNu-l apreciez chiar cum spui tu pe sora medicală de la transporturi. Pur şi simplu în privinţa drumurilor s-a mai câte ceva, s-au încheiat nişte contracte, s-au obţinut nişte granturi. iar din primăvară urmează să avem drum european spre Soroca. Cel puţin aşa ne este promis.
RăspundețiȘtergereNu mă conduc de apariţia la tv. Dacă ai fi fost atent ai fi observat că am specificat despre Tănase că marele lui merit constă în numărul mare de apariţii la tv, m mult mai nimic nu a făcut. Şi cu asta i-am răspuns şi lui Anonim de la 10:34
Şi ce n-ai spune tu, Şalaru este cel mai competent de la PL.Îi întrece mult şi pe Chirtoacă şi pe Ghimpu. În susţinerea celor spuse de mine vine şi faptul că este un om de afaceri prosper.
Şi la urma urmei, trebuia să dau şi un nume două de la PL drept miniştri buni, altfel mi-ar fi sărit în cap toţi pl-iştii pe aici că nu le dau şi lor aprecieri:)
Valentin,sunt Anonim-II.Iti apreciez aportul,munca si efortul depus,mersi.Dar,uite,am si eu o intrebare: In 1997/98,am participat la retinerea Nataliei Diacov in momentul cand ea-fiica Presedintelui de Parlament de atunci-Dumitru Diacov,excorta un TIR de tigari de contrabanda intr'un jeep aflat in Interpol in cautare.Ministru MAI era d-l Catan,care i-a eliberat Nataliei un talon special MAI №002.Imediat dupa asta a fost demis generalul Alexei-seful nostru si toata echipa noastra in frunte cu colonelel Racu care am participat la retinere.In 2010 vine guvernul Filat in frunte cu Catan la MAI...Expune-ti parerea,te rog,Valentin,una.Si doua:-De ce MAIul n-a fost dat pe mana PL si a generalului Alexei,asa cum a dorit Ghimpu.Daca MAIul avea sa fie a PL,Ghimpu accepta functia de Procuror general,ca sa scoata adevarul despre 7 aprilie.Spune te rog: Cine se teme di AIE de adevar,si de ce Nagacevskii a fugit de la raspuns????Mersi!Te urmaresc foarte multi simpatizanti Valentin.Si daca vei raspunde corect iti vei inmulti armata de sustinatori.Bafta,omule!
RăspundețiȘtergereAnonim II, mai bine dădeai un nume, să pot să mă adresez mai adecvat către tine. Titulatura de Anonim nu prea face cinste şi nici nu prea pari un Anonim, odată ce spui că faci parte sau ai făcut parte din asemenea echipe operative care să-şi permită să o reţină pe fiica preşedintelui parlamentului din acea vreme. Aţi dat dovadă de curaj şi poate şi corectitudine, nu cunosc în detaliu situaţia de la acea vreme.
RăspundețiȘtergereAcum în privinţa "de a răspunde corect". Nu ştiu ce înţelegi prin corect în asemenea situaţii. Se poate întâmpla să răspund corect şi să nu fie pe placul tău, şi atunci vei spune că nu e corect, că nu am dreptate, sau poate fi invers, să nu fie corect, dar totuşi să-ţi placă răspunsul meu şi să-l apreciezi.
Cât ţine de Catană, e cunoscut faptul că e departe de a fi un om corect, cumsecade şi mai ales competent. Sau poate incompetenţa sa vine şi din faptul că e legat cu cine nu trebuie şi astfel trebuie să le facă lor pe plac. De ce l-a numit Filat pe el în fruntea MAI-ului? E dubios acest lucru. Probabil că şi Filat e legat cu "cei de dinainte de 2001", care în unele privinţe nu sunt deloc mai buni decât "cei de după 2001". Cel puţin acum ni se oferă garanţii că la MAI va fi un ministru bun. Eu sper să fie altul, nu să se încerce transformarea lui Catană peste noapte în ministru bun.
Despre generalul Alexei se spun multe şi bune şi rele. Probabil a vrut să facă ceva bun la acele vremuri dar nu a fost lăsat. Probabil a urmărit alte scopuri. Nu mă pot pronunţa, căci nu cunosc situaţia. Este dubios că acum, când avem democraţie în ţară el nu este de văzut şi găsit nicăieri. Poate doar impunându-se, apărând în faţa oamenilor ar putea fi apreciat şi i s-ar oferi ceea ce merită.
Nagacevschi întotdeauna fuge de adevăr. Este un om slab, fără caracter care se vinde oricui. O fi de vină funcţia de avocat oare?:)Nu ştiu la ce moment te-ai referit când ai spus că a fugit de adevăr.
Cât ţine de MAI şi PL, ceea ce o să-ţi spun acum probabil n-o să-ţi placă. Dar se zvoneşte că Ghimpu a dorit MAI-ul, doar pentru al lua de la PLDM şi a-l oferi PD-ului şi lui Plahotniuc. Ghimpu nu ar fi ajuns prea uşor procuror general. Cred că ştii că Zubco nu poate fi demis, că doar, conform legii e ales pe 6 ani. Şi dacă chiar se trecea peste lege şi era demis Zubco, de ce nu s-ar face şi acum acest lucru şi ar fi pus Ghimu Procuror general? Ar fi şi mult mai bun decât Zubco.
Una peste alta, trebuie să recunosc că Filat încă nu s-a rupt definitiv de "cercul său de prieteni de până la 2001", din care cauză nici nu poate să-şi permită să facă mare treabă în MAI, ar supăra prietenii şi nu se ştie ce poate păţi.
Totuşi sper ca la MAI să fie pus un ministru cu adevărat bun. Cine ştie, poate îl are în vizor pe generalul Alexei şi astfel rămânem mulţumiţi cu toţii.
Oricum sunt partial satsfacut de raspunsul tai Valentin.De ce sunt Anonim?Pai in tara cumatrilor,nanasilor,finilor,cumnatilor si a cuscrilor e periculos sa fii Matrosov!Nu ma tem de a astupa ambrazura!Mii in grija de familia mea.Am dat un interviu deschis la jurnalTV si imediat fecirului meu de 18 ani i-au interzis studiile in Romania,fara lamuriri si motive!Iti dau un sfat,bun,operativ,bazat pe ancheta si informatie veridica.Ce are tigarile lui Filat cu tigarile lui Diacov comun?Ce are la mijloc departamentul privatizarii cu hoterulile lui Plahotniuc?De ce nanasul de cununie a lui Filat,milionerul Ghilas cu cumatrul milioner Lazar se afla in PD ci nu in PzDLMsei?Eu stiu raspusul,da tu?De ce l-au "papat" pe Urecheanu?De ce se pregatesc sa-l "pape" pe Ghimpu?Voronin se destrama.Raman doar "fan-klubul" lui Putin-Filat vs Lupu.Un presedinte si un premier.Care in urmatorii 15 ani se vor schimba cu fotoliile,ca Medvedev cu Putin.Cum crezi,cine e creerul?Corect-BANUL!Mister Plahotniuc e stapanul din umbra care trage sforile.Urmareste evenimentele...
RăspundețiȘtergereBănuiesc care parte a răspunsului ţi-a plăcut şi care nu. Cât ţine de faptul că scrii ca Anonim sau dai vreun nume, să ştii că nu te ajută prea mult. Cei care vor să afle cine eşti să ştii că nu e prea greu să facă asta. Nici eu nu sunt prea recunoscut, mulţi îmi reproşează că-mi folosesc doar numele mic pe acest blog. Totuşi, acum ceva timp mi se tăia frecvent cablul la internet, iar operatorul de internet era disperat să-l tot refacă. Apoi au trecut la metode mai ingenioase, blocându/mi nu știu prin ce metode accesul la internet deseori. Și recent, chiar în seara de Anul Nou, când nu eram acasă, întâmplător sau nu mi-au fost sparte geamurile. Dar să trecem peste asta.
RăspundețiȘtergereNu ştiu cine de la noi ar fi atât de influent în România încât să oblige statul român să-i interzică copilului tău să-şi continuie studiile acolo. Poate e vorba de politicienii noştri care sunt în relaţii bune cu partea română? Cred că cunoşti mai bine cum stau lucrurile, aşa că nu e nevoie să mă dau eu cu presupusul.
Despre amiciţia şi afacerile comune ale lui Diacov şi Filat se cunoaşte bine. Unii spun că s-au mai răcit după ce Filat a plecat din PD. Poate co fi aşa, poate nu.
Dacă faci referire la timpul când Filat era ministru în guvernul Sturza....să ştii că Plahotniuc a pus mâna pe hoteluri după ce Filat nu mai era ministru. Nici în relaţiile de prietenie, afaceri etc. dintre Filat şi Plahotniuc nu cred. Mai degrabă e o luptă dintre aceştia doi. Cine va câştiga, acela se va menţine. Pierdantul va dispărea, cam la fel cum s-a întâmplat şi cu Sturza.
De cumetrismele lui Filat cu cei menţionaţi de tine se cunoaşte bine. Ce caută ei în PD, asta pot să o spună ei, nu eu. Oricum, nu aş zice că relaţiile dintre Lazăr şi Filat nu sunt deloc unele de cumetrism, nici măcar de colegialism, că tot sunt colegi în Guvern.
Urechean s-a autodistrus singur şi pe el şi partidul. Cum vrei să-l mai voteze lumea dacă, după ce a pleat de la primărie a devenit un mormoloc şi nu se vedea nimic din urma lui. Şi cei care au plecat de la AMN la PLDM sau PD au făcuto pentru că cunoşteau soarta AMN-ului şi au vrut să se asigure că vor păpa în continuare, doar că de la sânul altui partid.
Ghimpu va rămâne mereu cu cele 10% de unionişti. Din păcate doar 10%, căci nu s-a făcut nimic pentru mărirea numărului de adepţi ai Unirii. Roşca şi-a bătut joc de ei, iar Ghimpu uşor, uşor îi pierde şi el, posibil şi din cauza că au înţeles că aspiraţiile lor nu pot fi îndeplinite nici de Ghimpu nici de Chirtoacă.
Să ştii că nu ne va fi rău cu un Premier ca Filat şi un Preşedinte ca Lupu (însă fără prea multe împuterniciri) şi cu un Ghimpu care i-ar mai tempera câteodată când vor arăta prea multe simpatii pentru Rusia.
Nu avem ce face, deocamdată nu avem ceva mai bun şi trebuie să ne mulţumim şi cu asta. Nu mi-l doresc deloc pe LUpu preşedinte. Mai potrivit era Ghimpu, dar în situaţia pe care o avem, nu putem schimba nimic deocamdată.
Dacă e să revenim la întrebarea miniştrilor, apoi părerea mea este că nu e prea potrivit pt funcţia de ministru al tineretului nici Vadim Vacarciuc, e doar un fost bun sportiv şi atât, nu posedă capaciţâti dezvoltate de manager, e un om de treabă, dar asta e prea puţin pt a deveni ministru. Eu îl văd mult mai potrivit în funcţia asta pe deputatul PL Valeriu Munteanu, - o persoană bine pregătită din punct de vedere politic, onest din fire, dar ambiţioas, luptător şi realist. De altfel, se pare că a fost printre candidaturile PL la această funcţie, la fel şi la funcţia de ministru al mediului şi în Guvernul Filat I. Nu sunt de acord cu felul cum PL-ul abordează problema cadrelor de miniştri, Ion Ciobanu nu e potivit pt funcţia asta, - e arogant şi mândru de sine şi, iertată să-mi fie expresia, prostuţ în comportament, - l-am auzit spunîndu-i unui coleg de partid că ”la mine a venit Angel Agachi, da eu nici în anticameră nu l-am primit”... Nu sunt încrezut că pe atunci avea deja biroul de ministru amenajat, cu atât mai mult anticamera... Ministrul acesta a sters destul din imaginea Pl-ului şi cu aşa miniştri partidul dat va continua să cadă nu numai în sondaje... Eu sunt PL-ist.
RăspundețiȘtergerehttp://unimedia.md/?mod=news&id=28414
RăspundețiȘtergereAştept opinii obiective...
Alex am văzut acele imagini. Aici sunt de vină ambii. Şi acel care insista ca un apucat să plece de acolo şi Filat. Ia spus odată să plece, trebuia să se ogoiască. Nici Filat nu a procedat chiar frumos, a vrut să arate cine e şeful, doar că a ieşit cam urât. E prea îngâmfat şi mândru uneori şi aşa a procedat şi acum. Asta îl va costa mult imaginea dacă nu va învăţa să se tempereze.
RăspundețiȘtergereFoarte obiectiva, profesionista si exacta constatare. Bravo. Aceasta estimare coincide 99% cu sondajele multor analisti de meserie. Ar fi foarte bine, ca asemenea constatari sa apara (urgent)pe cele mai vizitate bloguri, mass-media etc. Parerea mea e, ca avem nevoie de MAAAAa-na-geri profesionisti la functiile publice si nu meseriasi docili sefilor.
RăspundețiȘtergereUn alt ex., domenii care ar trebui luate la fel in consideratie, este (Teleradio)TRM -ul, unde s-au acceptat conducatori cu trasaturi mioritice(patrioti sau ziaristi gen Dorogan, Marin sau fetele celea sefe, care, la randul lor, au adus alti angajati miorlaiti ca Macovei, si care nu au treaba acolo). Nu sa-u ales manageri buni si ambitiosi ca sa faca reforme moderne, emisiuni inedite, shouri de performanta etc.
Apropo, sunt un simpatizant PL, dar uite, am avut curajul, daca vreti, sa fiu de acord cu adevarul de pe acest blog, unde, pe drept, sunt criticati si ministrii PL-ului.