Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

luni, 25 aprilie 2016

Povestea „eroului nostru”, cel mai aprig luptător cu Plahotniuc





Era odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, un luptător cu Plahotniuc. A apărut el în prim-plan prin 2014, la o masă cu bloggerimea de pe Bâc. A tot dat luptătorul nostru cu Plahotniuc de pământ așa de tare cu Filat, că la un moment dat a fost nevoit să vină Damir să-l ia cu mașina și să-l cazeze la hotelul Nobil.

Câteva luni dispăruse luptătorul cu Plahotniuc din prim-plan, dar apoi a ieșit mai vajnic ca niciodată, continuând lupta cu oligarhul și atacându-l pe Filat cu o ferocitate mai rar întâlnită.

Apogeul luptei sale cu Plahotniuc părea să atingă limitele maxime în mai 2015, când după ce fusese exclus tot de acesta din cursa electorală din 2014, a fost reprimit în țară și făcut primar de Bălți. Dar a fost doar o impresie, pentru că după asta, desigur, lupta cu Plahotniuc a devenit și mai puternică.

 Spre exemplu atunci când protesta Petrenco în fața casei oligarhului, iar Filat, într-o clipă de nebunie, a decis s-o propună pe Maia premier, a accentuat și eroul nostru lupta cu Plahotniuc, ieșind într-o conferință de presă și spunând că are dovezi de netăgăduit că Filat a devalizat Banca de Economii și că despre Plahotniuc încă nu există probe. A mai spus atunci că pentru a lupta cu Plahotniuc, va face și el un protest în fața casei lui Filat sau a sediului PLDM.

Tot în conferința aia de presă, eroul nostru i-a mai aplicat o lovitură decisivă lui Plahotniuc, îndemnând toți membrii PLDM să meargă în partidul lui Leancă.

N-a mai fost cazul să se protesteze în fața casei sale, pentru că Filat a înțeles semnalul și a cedat penibil ca-ntotdeauna. Asta însă nu înseamnă că eroul nostru nu trebuia să continuie lupta cu Plahotniuc. Așa că în septembrie a anunțat pe Facebook că l-a scos din PLDM pe deputatul Petru Șitrbate, egalizând practic numeric fracțiunile parlamentare ale PD și PLDM.

Au urmat alte 2 luni de luptă intensă cu Plahotniuc, atât de intensă încât a vărsat o mașină cu fecale în fața sediului PLDM. Apoi a înconjurat Parlamentul în ziua arestării lui Filat, făcând un circ de zile mari, care a culminat cu percheziționarea tuturor mașinilor de poliție ce înconjurau clădirea Legislativului.

Desigur, și după arestarea lui Filat, lupta cu Plahotniuc nu putea să se oprească. Așa că eroul poveștii noastre a publicat înregistrările mai multor convorbiri telefonice ale lui Shor cu Filat. Convorbiri care era absolut clar că au fost făcute chiar de către Shor. După, el i-a aplicat o lovitură de-a dreptul năucitoare lui Plahotniuc, publicând un sex-tape cu același Filat.

Desigur, lupta aceasta nu se putea lăsa fără urmări pentru eroul nostru, așa că el, la un moment dat, filmat de trusturile lui Plahotniuc, a fost arestat de pe aeroport și ținut la dubă câteva ore. Apoi a fost eliberat tot de un judecător de-al lui Plahotniuc, iar ratingul pur și simplu i-a sărit în aer.

Poate cea mai tare lovitură aplicată lui Plahotniuc a fost însă în decembrie 2015, atunci când oligarhul alături de borsetca și Lupu se afla în vilă la Condrița, șantajându-l pe Timofti să-l facă premier, iar eroul nostru făcea frigărui în fața vilei, cerându-i președintelui demisia.

După câteva luni de pauză, eroul nostru a hotărât să-i aplice lovitura de grație oligarhului prin operațiunea „anvelopa”. El a decis să se alăture unui protest al Platformei Demnitate și Adevăr, la care să aducă anvelope și să le dea foc. Așa că a dat sfoară-n țară că va face acest lucru, mai promițând bani la toată lumea în schimbul cauciucurilor pe care le vor aduce în PMAN.

Oligarhul s-a speriat atât de tare încât a făcut 3 zile de emisie la toate televiziunile sale doar din anvelopele eroului. Iar atunci când s-a terminat acest subiect, el s-a pozat cu Axionov în Crimeea, mai dând apă la moară pentru câteva zile.

Dar fiind un om foarte calculat, eroul nostru a înțeles că protestul din 24 nu poate fi decisiv, așa că a anunțat că nu mai participă la el și că va pregăti altul, iar atunci Plahotniuc va fi distrus definitiv.

„Sunt gata să-mi închei cariera politică, să-mi dau viața, dar tot îl voi distruge pe Plahotniuc”, spunea cândva eroul nostru.