Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 ianuarie 2016

Usatîi – Plahotniuc, noua combinație care le convine perfect amândurora




Usatîi a plecat din nou la Moscova. Și din nou i-a fost deschis dosar penal imediat după plecare. La fel ca în octombrie.

Atunci motivul a fost difuzarea înregistrărilor unor convorbiri telefonice. După ce a fost arestat în direct, Renato a fost eliberat după o noapte, tot în direct, cu mare tam-tam pe la toate posturile de televiziune, inclusiv sau în special cele ale lui Plahotniuc.

Acum istoria pare să se repetă. Să vedem dacă Usatîi va zăbovi la Moscova, la fel ca data trecută, vreo lună de zile și va reveni după ce Plahotniuc ar urma deja să-și înscăuneze propriul Guvern. La cum decurg lucrurile, scenariul are toate șansele să se repete. De aici, toată lumea va fi mulțumită. Plahotniuc va avea Guvern, iar Renato va motiva că nu a protestat pentru că se temea să vină în țară, ca să nu fie arestat.

După protestul de sâmbătă, în urma căruia primarul de Bălți anunța cu surle și trâmbițe că în ziua votării Guvernului el va înconjura Parlamentul, chiar aș fi vrut s-o văd și pe asta. Să văd dacă va avea tupeul să înconjoare Legislativul așa cum s-a întâmplat la arestarea lui Filat.

Iată însă că acest lucru are șanse mici să se repete. Usatîi și-a îndeplinit sâmbătă și un scop, murdărindu-i un pic pe cei din Platforma DA prin faptul că au organizat simultan protestele și la un moment dat a trecut prin PMAN. Imediat toate slugile și trolii lui Plahotniuc au dat-o pe lovituri de stat și nu știu ce înțelegeri între Platformă și acest circar.

Circar care, apropo, deși deja sunt trei luni de când Filat e la pușcărie, așa și n-a mai scos nimic despre Plahotniuc, așa cum tot ne promitea. Cu excepția câtorva declarații spumoase, pe care oricum și le permite deja oricine, Usatîi rămâne extrem de precaut atunci când vine vorba de Al Capone de Grozești.

Înțelegerea dintre cei doi, care a funcționat destul de bine în distrugerea lui Filat și propulsarea lui Usatîi la primăria Bălți pare în continuare valabilă, chiar dacă Renato spune că Plahotniuc ar fi dușmanul său. De cealaltă parte, Plahotniuc nici nu poate visa la o opoziție mai bună decât circarul și fostul său prieten Dodon, mai ales în toată această fobie mediatică declanșată în ultimele luni, cu „Mâna Moscovei”.

Ce nu înțelege Renato din treaba asta e că dosarele astea, acum intentate în joacă, se tot adună pe rafturi. Iar mai devreme sau mai târziu chiar va avea probleme.