Opiniile, sugestiile, propunerile le aştept la valentyn26@gmail.com

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 iulie 2011

Totuşi astăzi este 29 iulie

Da, este 29 iulie, doar că nu mai ştim sigur în ce an, 2011 sau 2009. Paradoxal, dar luând în calcul situaţia de la 29 iulie 2009 şi 29 iulie 2011, o să avem impresia că încă suntem în 2009, cu unele mici excepţii.

La fel ca şi în 29 iulie 2009, soarele ne arde puternic, cu temperaturi aproape insuportabile. Doar că acum stăm undeva la umbră şi privim cu dezamăgire la vara lui 2009, atunci când mergeam sute de kilometri prin sate pentru a convinge lumea să voteze pentru binele lor şi viitorul copiilor lor. Astăzi mi-ar fi ruşine să mai dau ochii cu acele persoane, căci fără să vreau le-am minţit într-un mod foarte neplăcut.

Da, este un soare puternic, arzător, la fel ca şi în 2009, dar parcă mai mult ne arde la buzunare datorită bunăstării cu care ne-au pricopsit noii noştri guvernanţi.

De soarele generos de afară nu ne bucurăm doar noi, ci şi Voronin, Tcaciuk, Papuc, Gurbulea, Gumeniţă, Zubic şi mulţi alţi criminali, care ar fi trebuit acum să stea prin celule râncede şi nu pe la cele mai luxoase staţiuni turistice unde-şi petrec vacanţele.

La fel ca în 2009, oamenii mai aşteaptă şi acum pensii şi salarii decente, în schimb avem show-uri de prost gust oferite de Ghimpu şi compania.

Şi în 2009 şi în 20111 avem acelaşi şef în ţară, doar că atunci conducea prin intermediul lui Voronin, acum o face direct, de la tribuna principală a Parlamentului, ajutat de Lupu şi Ghimpu.

În 2009 aveam sârmă pe Prut. Acum nu mai avem mulţumită lui Filat, care a tăiat-o pentru a putea trece mai uşor ţigările pe celălalt mal al Prutului.

În iulie 2009 ne plângeam de corupţie, hoţii, acum ne plângem şi de banditism, omoruri la comandă, jafuri armate în casele oamenilor.

În 2009 aveam o problemă: comuniştii, acum avem două: adică două mafii, a lui Plahotniuc şi cea a lui Filat, Urechean şi Pleşca care nu mai încetează să se răfuiască public.

La ce să ne mai aşteptăm domnilor guvernanţi? Despre ce vom scrie la 29 iulie 2012? Despre vreun război civil dus între mafii sau despre Apocalipsa Republicii Moldova?

Ghimpu tot mai jos, Chirtoacă nu e nici el departe de trunchi*

* În cazul lor e valabil proverbul cu aşchia care nu sare departe de trunchi.

Vreau să spun din start că-mi pare rău să spun toate aste despre un om, care cu ceva timp în urmă îl respectam pentru spiritul său naţionalist (sper că totuşi a fost din inimă şi nu doar pentru voturi), dar pe care îl detest pentru felul în care se prostituează în prezent. Spun că se prostituează, deoarece doar o persoană care practică această meserie poate să facă atâtea pentru bani, iar în cazul lui Ghimpu e vorba de foarte mulţi bani. Cine cunoaşte cât de cât în ce rahat e băgat Ghimpu o să-mi dea dreptate.

Am scris şi acum câteva zile de mizeriile la care se dedă Ghimpu şi multe persoane sunt indignate de această situaţie. Am dorit să vedem o urmă de bun simţ măcar din partea nepotului acestuia, proaspătul primar reales, o dezminţire a porcăriilor spuse de Ghimpu pe la televiziuni, dar, cum ne şi aşteptam, Chirtoacă nu vrea să se dezică spre binele lui, nici în ruptul capului de unchiul său aflat, se pare într-o stare avansată de degradare. Totuşi, trebuie să recunosc că Chirtoacă totuşi are puţin bun simţ, odată ce stă în banca lui şi nu se dedă la spectacole de prost gust regizate de Plahotniuc şi având ca marionetă, păpuşă pe Ghimpu.

Ghimpu dă dovadă de tot mai multă mizerabilitate, odată ce, atunci când a fost cazul de ai creşte la superlativ împuternicirile de primar nepotului său în defavoarea CMC nu punea problema oferirii de prea multă putere primarului capitalei, iar acum când e vorba de prim-ministru este în stare de orice pentru a nu trece în parlament astfel de legi.

Dar se pare că Ghimpu ne-a rezervat încă multe şi ceea ce e mai urât posibil abia urmează. Ieri (28.07), am fost din nou dezgustaţi de spectacolele groteşti ale acestui personaj. Pe zi ce trece ne convingem că Ghimpu nu e în stare doar să mintă cu neruşinare atunci când spune că Bodiu a fost retras în favoarea lui Dodon, ci mai e în stare îmbătrânitul nostru politician şi să dea dovadă de un “bogat” vocabular atunci când nu e mulţumit de proiectele de lege ale colegilor de Alianţă (şi aia în stare de putrefacţie se pare).

Un astfel de limbaj de bulevard mai putem întâlni doar la Voronin. Să-i fi devenit oare simpatic Voronin lui Ghimpu, încât acesta-l imită în prostie? Sau să fie ambii de aceeaşi teapă.

Mai era un mare politician pe meleagurile noastre, acum doar un cadavru politic, căruia-i căzuse drag Voronin şi care se delecta cândva cu asemenea limbaj ca şi Ghimpu. Spre asta merge oare Ghimpu, spre o îmbrăţişare fatală cu Roşca?

vineri, 22 iulie 2011

Societatea aşteaptă o dovadă de bun simţ din partea lui Dorin Chirtoacă

Am hotărât să aştern aceste rânduri ca urmare a mai multor solicitări din partea cititorilor acestui blog, venite ca urmare a articolului anterior, dar şi a altor persoane indignate de ceea ce îndrugă Ghimpu pe la televiziuni.

În cele ce urmează o să afişez unele doleanţe ale oamenilor exprimate în comentariile de la postarea anterioară:

Anonim spunea...

Deaccord.
Sa faci asa declaratii la adresa PLDM dupa ce toate panourile in turul 2 il sustineau pe Dorin e porcarie totala. In 1 tur n-am vazut panouri cu Dorin.
Nu am vazut nici o sustinere p-u Chirtoaca de la PD, nici un afish nici un activist.
Cred ca aici Dorin, de are bunul simt si personalitate ar trebui in numele PL sa transmita o scuza PLDM, el e cu adevarat liderul PL si asta ar inchide mintile oamenilor la aberatiile acestui degradat, adolescent de 70 ani.

Anonim spunea...

Susţin.....să vedem bunul simţ al lui Chirtoacă, dacă-l are

Vlad Ungureanu spunea...

Sunte dezamăgit de ceea ce face domnul Ghimpu. Dorine, nu e frumos să taci şi să asculţi prostiile unchiului tău fără să faci lumină în toate astea.

Ţin să mă alătur şi eu acestor persoane şi să pretindem de la Dorin Chirtoacă o mostră de bun simţ, ieşind şi cerându-şi scuze public de la PLDM, căci fără susţinerea acestuia nu mai era acum primar. Este bine cunoscut orgoliul fără margini al tânărului primar, de aceea, ar putea măcar să mai iasă odată public şi să mulţumească celor care l-au susţinut şi l-au ajutat să ajungă primar. Prin acest gest ar arăta tuturor că pe Ghimpu l-a luat gura pe dinainte când a spus acele tâmpenii cu retragerea lui Bodiu în favoarea lui Dodon.

Aceste scuze nu ar ajuta pe nimeni altcineva, decât pe el, ca tânăr politician cu bun simţ (cum îl cunoşteam de obicei). Un astfel de pas l-ar separa un pic de unchiul său cu gura mare, ceea ce l-ar ajuta enorm în cariera sa politică, ajutând şi PL-ul să crească în simpatiile oamenilor.

PS. S-a mai crezut odată Ghimpu locomotiva PL-ului şi s-a văzut rezultatul la alegerile din noiembrie 2010. Dorin Chirtoacă a readus un pic partidul în bine la ultima campanie electorală. Oare atât de naiv să fie să-l lase pe unchiul său să distrugă în câteva săptămâni tot ce el a reuşit să aducă cu greu în luni sau ani?

 

miercuri, 20 iulie 2011

Până unde mai poate coborî Ghimpu?

După o perioadă de mai bine de trei luni de refuz de a mai scrie ceva despre mârşăviile din politica noastră mioritică, iată că mă văd obligat să o fac din nou.

Mi-am pus ca obiectiv să nu mai scriu nimic, cel puţin legat de “politicienii” noştri, până ce lucrurile nu se vor mişca spre bine. Totuşi Ghimpu nu m-a lăsat să-mi duc angajamentul până la capăt. Sunt total dezgustat de scandalurile din cadrul defunctei AIE2, la fel ca şi majoritatea populaţiei. Totuşi, ceea ce s-a întâmplat aseară la Moldova 1, avându-l ca protagonist pe înfierbântatul Ghimpu, a pus capac la toate.

Înţeleg să-ţi acuzi colegii de alianţă de toate relele (aici au fost tiruri reciproce PLDM-PD, PL-PLDM), să faci responsabil pe alţii de prejudicierea bugetului statului cu milioane de lei, când tu însuţi eşti părtaş şi principalul vinovat, odată ce ai oferit acoperire juridică acestei hoţii prin propria semnătură. Dar să ieşi la un post public cu acoperire naţională şi să zici că Filat l-a retras pe Bodiu în favoarea lui Dodon, trebuie să fii de o nesimţire totală, de o mediocritate nemaiîntâlnită. Adică, după ce că Filat şi tot stafful electoral al PLDM făcea campanie electorală lui Chirtoacă şi prin tot oraşul erau panouri de multe sute de euro bucata cu susţinerea lui Chirtoacă şi multe alte aspecte mai mult sau mai puţin importante, tu, marele Ghimpu ieşi şi spui astfel de măgării în faţa a sute de mii de oameni?

În acel moment când am văzut faţa ipocrită a “celui mai cinstit politician de pe Bâc”, mi-am amintit de momentele imediat următoare după închiderea urnelor de vot, la alegerile din aprilie şi iulie 2009 când prima reacţie a lui Ghimpu şi alţi membri ai PL era “cât a luat Filat, câte procente are PLDM-ul?” şi mi-am întărit părerea că Ghimpu nu a luptat niciodată cu comuniştii, aşa cum susţine el, ci cu adversarii politici mai apropiaţi lui, de la care putea rupe un vot două. Nu zic că la următoarele alegeri din 2010 şi 2011 Ghimpu şi compania nu ar fi avut aceleaşi frământări, doar că eu nu pot să susţin asta, deoarece am ales să nu mai fiu părtaş la astfel de scene neplăcute.

Nu o să postez aici video cu aberaţiile lui Ghimpu, ci doar o să-i rog activiştii de partid, care de fapt sunt activi doar pe internet, să-i reamintească şefului lor etern, că însuşi Chirtoacă i-a mulţumit lui Filat şi PLDM-ului pentru susţinerea acordată în campania electorală recent încheiată.

Să nu uite Ghimpu că datorită lui Filat şi PLDM-ului Chirtoacă a luat şi al doilea mandat, iar dânsul a fost salvat pe ultima sută de metri de un dezastru pe plan politic. Ori, pierderea Primăriei de către Chirtoacă însemna dispariţia de pe arena politică a PL-ului.

La noi s-au distrus multe partide de o mare importanţă. Mai corect spus, aceste partide au fost distruse de milioanele de euro luate de Urechean în schimbul a mai multe funcţii importante în stat, de compromisul la care a mers Roşca în 2005. Se pare că şi Ghimpu vrea să aibă o bătrâneţe îndestulată, dar murdară şi nu-i pasă de nimeni şi nimic, atunci când în schimbul a milioane bune se prostituează politic în cel mai urât mod posibil.

Revenind la întrebarea din titlul articolului, trebuie să constatăm că Ghimpu încă poate să coboare şi mai jos şi mai adând, în mocirla în care se bălăceşte acum (şi la sigur va trage şi partidul după el, pe care-l va distruge) în dependenţă de greutatea milioanelor de euro, care îi apasă şi aşa spatele gârbovit, probabil de atâta corectitudine şi sinceritate.